Pokud vás ještě stále neomrzela halda akčních thrillerů, ve kterých to Liam Neeson vždy natře nějakým zlotřilým padouchům, tak pro vás máme skvělou zprávu. Už za necelé dva měsíce totiž přijde další, který ponese název Retribution. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na muže jménem Matt Truner (Neeson), manažera z Wall Street, na kterého čeká ten nejhorší den v jeho životě. Během jízdy v autě, ve kterém se nacházejí i jeho dvě děti, mu zavolá neznámý muž, jenž ho informuje o tom, že pod sedadlem má bombu. A pokud nebude plnit rozkazy, které mu tajemný útočník zadá, nechá ji odpálit. Matt sice nejdříve zavěsí, ale po následném výbuchu auta, které stálo opodál, si uvědomí, že o žádný trapný žert zde skutečně nejde.

Matt tak bude muset plnit nejrůznější instrukce, aby se z této řádně zapeklité situace dostal se zdravou kůží. Jak je ale z traileru patrné, po Mattovi následně půjde i policie, která se začne domnívat, že za bombovými útoky stojí on. A samozřejmě se v upoutávce dočkáme i sekvence, ve které Matt slibuje svému neznámému trýzniteli smrt, protože to by to zkrátka nebyl správný akční thriller s Neesonem, jehož tvorba snímků tohoto žánru evidentně pořád baví.

Trailer nám ale toho z celkového příběhu možná ukáže až příliš, jelikož asi ale půjde o další vcelku předvídatelnou podívanou, možná to zas až tolik nevadí. Jednat by se mělo každopádně o remake německého filmu Nevystupuj! (2018), který napsal a natočil Christian Alvart. 

O režii se postaral Nimród Antal, který nám nadělil snímky jako Predátoři (2010) a Whiskey zloděj (2017). Točil také epizody pro seriály jako Stranger Things (2016) a Servant (2019). O scénář se postaral Andrew Baldwin, který se podílel na tvorbě sci-fi seriálu Invaze (2021).

Dále se ve snímku objeví herci jako Embeth Davidtz, Matthew Modine, Arian Moayed, Emily Kusche, Lilly Aspell, Noma Dumezweni, Jack Champion a Jerry Kwarteng.

Snímek by měl v našich kinech premiérovat 24. 8. 2023.