Oscarový režisér Ron Howard, který nám minulý rok nadělil fantastické a bohužel mnohými nepovšimnuté drama Třináct životů, už připravuje další projekt. Tím by se měl stát survival thriller s kapkou černého humoru, který ponese název Origin of Species. Projekt byl oznámen v rámci letošního filmového festivalu v Cannes, který dnes startuje.

Snímek by měl údajně vycházet ze skutečného příběhu, jenž zahrnuje vraždu a pokus o přežití. Hlavní hrdinové budou tvořit skupinku různých lidí, kteří se rozhodnou opustit civilizaci, aby mohli najít lepší život v Galapágách. Všichni ale budou hledat odpověď na onou starou dobrou otázku, kterou jsme si alespoň jednou položili snad všichni: Co je smyslem života? A ano, snímek by měl skutečně vycházet ze stejnojmenné knihy od Charlese Darwina, která pojednává o evoluci.

To je ale zatím tak nějak vše, co o hlavním ději víme, ovšem už teď je velkým lákadlem samotné herecké obsazení. 

To se totiž skládá ze samých známých hvězd. Ve filmu si zahrají Jude Law (A.I. Umělá inteligence), Ana de Armas (Na nože), Alicia Vikander (Tomb Raider) a Daniel Brühl (Rivalové), přičemž je samozřejmě možné, že se k nim v budoucnu připojí ještě další slavné tváře.

Hlavním scenáristou filmu se stal Noah Pink, což zní také velice slibně, protože jeho rukou vznikl i scénář k letošnímu snímku Tetris s Taronem Egertonem v hlavní roli, z něhož se vyklubal poměrně dost povedený a zábavný kousek.

Natáčet by se mělo v ještě letos v Austrálii, prozatím ale nelze říct, kdy přesně se filmu dočkáme v kinech. Doufejme proto, že v nadcházejících měsících se dočkáme dalších informací nejenom o případném datu premiéry, ale i o samotném ději. 

Co se výše zmíněných herců týče, Jude Law by měl v budoucnu vstoupit do předaleké galaxie univerza Star Wars v seriálu Skeleton Crew.

Ana de Armas se zas stane chladnokrevnou vražedkyní v akčňáku Ballerina, který bude prvním filmovým spin-offem Johna Wicka.

Daniel Brühl by si měl se vší pravděpodobností zopakovat roli Barona Zema v nadcházející marvelovce Thunderbolts.

A Alicia Vikander, která se tutově do role Lary Croft nevrátí, by se měla objevit v životopisném dramatu Firebrand od brazilského režiséra Karima Aïnouza, v němž si Jude Law zahraje také.