Scenáristka Debora Cahn, která psala epizody pro slavné seriály jako Chirurgové (2005) a Ve jménu vlasti (2011), nám už za dva týdny nadělí novou podívanou jménem The Diplomat, v níž se hlavní role chopí Keri Russell. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh bude vyprávět o americké velvyslankyni Kate Wyler (Russell), která se své nové a důležité úlohy zhostila teprve před krátkou dobou. A hned ji čeká náročný úkol, který se týká zabránění války. Americký prezident ji proto vyšle do Londýna, kde se setkává s premiérem Nicolem Trowbridgem (Rory Kinnear), aby mohli zahájit jednání. Spolu s ní se ale na cestu vydává také bývalý velvyslanec a americká politická hvězda Hal Wyler (Rufus Sewell), který je zároveň manželem naší hrdinky. Ten sice své ženě poskytuje nejrůznější rady, ale zároveň je zřejmé, že Kate chce svou práci udělat po svém. 

Podle upoutávky se zdá, že na britskou vojenskou loď v Perském zálivu někdo zaútočil, přičemž premiér silně podezírá Írán. A právě tomu slibuje tvrdou odplatu. Kate se ale domnívá, že skutečnými viníky by mohlo být Rusko a Saúdská Arábie. Aby však zabránila krvavému konfliktu a mezinárodní krizi, bude muset navázat strategická spojenectví v Londýně. Což se ukáže být značně nelehkým úkolem, obzvlášť s ohledem na to, že má za zády stále svého manžela, který se na celou věc divá trochu jinak.

Z upoutávky je ale zřejmé, že v bezpečí nebudou ani významné politické figury ve Velké Británii, v jeden moment se zdá, že byl někdo otráven, plus dojde i k nenadálé explozi auta. Kate tak vstupuje do komplikované politické hry, jejíž výsledek bude záviset na tom, jak se s momentální krizí vypořádá. 

Debora Cahn se stala jak tvůrkyní, tak i hlavní scenáristkou celého seriálu. Kromě výše zmíněných se v něm také objeví hvězdy jako David Gyasi, Ali Ahn, Ato Essandoh, Adam Silver, Jon Moore, Eric Tiede, Bhav Joshi, Joey Eden a Anna Francolini.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 20. 4. 2023.