Hned na začátku příštího měsíce bychom se na službě Disney+ měli dočkat zbrusu nové série jménem Shardlake, kterou nám nadělí jeden ze scenáristů Posledního království (2015). Celá čtyřdílná série bude vycházet ze stejnojmenné knižní série, kterou napsal britský autor C. J. Sansom. Nadcházející podívaná by měla být adaptací prvního dílu jménem Rozpuštění (2003). Na světě už máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh by nás měl zavést do Anglie roku 1537, které vládne Jindřich VIII. Hlavní postavou se stává právník Matthew Shardlake (Arthur Hughes), kterého králův tajemník Thomas Cromwell (Sean Bean) pověří, aby vyšetřil vraždu jednoho z jeho komisařů v klášteře ve vzdáleném (a fiktivním) městě Scarnsea. Komisař shromažďoval důkazy, přičemž pro Cromwellovo vlastní politické přežití je nyní nezbytné, aby Shardlake vraždu vyřešil a klášter uzavřel. Neúspěch nepřipadá v úvahu. Po příjezdu do města ho ale přivítá nepřátelské chování, podezíravost a paranoia. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal Stephen Butchard, který jako scenárista pracoval na zmíněném seriálu Poslední království. Taktéž stojí za vznikem série Bagdád střed (2020). O režii jednotlivých epizod se postaral Justin Chadwick (Mandela: Dlouhá cesta ke svobodě). Dále hrají Anthony Boyle, Paul Kaye, David Pearse a Matthew Steer.

Série by se na Disney+ měla objevit 1. 5. 2024.