Fanoušci Samuela L. Jacksona, zbystřete! Slavný herec se totiž ujme jak hlavní role, tak i role producenta v nadcházejícím seriálu Poslední dny Ptolemyho Greye, který vydá AppleTV+. Jak už je z názvu patrné, příběh bude vyprávět o starci jménem Ptolemy Grey, který ztratil nejen svou rodinu a přátele, ale vlastně i sám sebe. Trpí totiž vážným případem demence, která ho připravila o podstatnou část jeho vzpomínek. Když následně Ptolemy přijde i o člověka, který se o něho měl starat, dostane se pod ochranou ruku mladé dívky jménem Robyn (Dominique Fishback), která je zároveň sirotkem. Jednoho dne se ale naskytne jedinečná příležitost, díky které by mohl Ptolemy získat svou ztracenou paměť zpět. 

Ptolemy bude mít možnost podstoupit speciální léčbu, díky které by Ptolemy získal veškeré své vzpomínky zpátky. Má to ale háček. Nebude se jednat o permanentní záležitost, nakonec začne o své vzpomínky opět přicházet. A to dokonce s rychlejším tempem. Ptolemy se však nakonec rozhodne, že léčbu skutečně podstoupí. Když se mu ale paměť vrátí, začne si uvědomovat šokující pravdu o své minulosti, přítomnosti a vlastně i budoucnosti. Starý Ptolemy se tak bude muset všem těmto skutečnostem postavit čelem. Čas se mu ale krátí. Brzy se totiž dostane do stejného (ne-li horšího) stavu, ve kterém se nacházel před svou léčbou. Seriál vychází podle stejnojmenné knižní předlohy od Waltera Wosleyho, který se zároveň postaral o celý scénář. 

O režii se postaral schopný americký režisér Ramin Bahrani, který minulý rok zabodoval se svým indickým dramatem Bílý tygr. Kromě výše zmíněných se v seriálu také objeví herci jako Cynthia Kaye McWilliams, Damon Gupton, Marsha Stephanie Blake, Omar Miller a Walton Goggins. Oficiální premiéra je stanovená na 11. 3. 2022.