Charismatický Idris Elba se sice už asi příštím Jamesem Bondem nestane, ale místo toho ho uvidíme zachraňovat letadla. A to nikoliv pěstmi, nýbrž slovy. Služba Apple TV+ nedávno odhalila oficiální trailer na seriál Únos letadla (Hijack), na který se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na téměř sedmihodinový let KA29 z Dubaje do Londýna. Poklidnou cestu ale následně naruší skupina neznámých ozbrojenců, kteří letadlo unesou. Všichni cestující se tak přirozeně začnou bát o své životy a začnou myslet na své milované, které už možná nikdy neuvidí. Mezi nimi se ale také nachází Sam Nelson (Elba), muž, který se pro nevinné cestující stane tou největší nadějí na šťastný konec. Žádného Johna Wicka nebo Jasona Bourna však nečekejte, Nelson je totiž úspěšný korporátní vyjednavač. 

Nelson proto začne nejenom jednat s únosci, ale také chytře komunikovat se zbytkem cestujících, aby je přiměl následovat jeho plán. Vláda si mezitím všimne, co se s letadlem děje vysoko ve vzduchu. Věci se tak následně začnou zamotávat ve chvíli, kdy vyjde najevo, že jména pěti cestujících neexistují v žádném vládním záznamu. Mezitím se armáda chystá na nejhorší a začne být připravena letadlo sestřelit.

Nelson tak bude muset přijít s riskantní strategií, díky které by se všichni z této šlamastiky dostali se zdravou kůží. O co ale přesně únoscům jde? Co jsou vlastně zač? A jaký přesně bude mít Nelson plán? Na všechny tyto otázky nám seriál snad dá uspokojivou odpověď. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal George Kay, který například stál za vznikem seriálu Lupin (2021). O režii jednotlivých epizod se postaral Jim Field Smith, který s Kayem pracoval na sériích jako Criminal: Španělsko (2019) a Criminal: Velká Británie (2019).

Dále se dočkáme herců jako Max Beesley, Justin Salinger, Holly Aird, Aimee Kelly, Alexis Zegerman, Paul Hickey, Zora Bishop, Jack Parry-Jones, Fatima Adoum, Grant Burgin a Nasser Memarzia.

Oficiální premiéra na Apple TV+ je stanovená na 28. 6. 2023.