Pokud máte rádi o něco skromnější sci-fi snímky s malým rozpočtem, můžete zkusit dát šanci sympaticky vyhlížejícímu a hvězdně obsazenému snímku The Pod Generation, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Film se bude odehrávat v blízké budoucnosti, přičemž se zaměří na Rachel (Emilia Clarke) a Alvyho (Chiwetel Ejiofor), manželský pár z New Yorku, který touží po dítěti. Každý ale trochu jiným způsobem. Alvy je botanik, který touží po normálním porodu, jako to příroda zamýšlela, nicméně Rachel zas sní o „nákupu“ dítěte. Ano, nacházíme se již ve světě, kde rození dětí už není nutnou podmínkou pro přežití lidstva. Oba dva už každopádně žijí v době, který v mnoha odvětvích ovládla umělá inteligence. V rámci toho také Rachel získala velmi žádanou pozici ve firmě, která se zabývá výrobou speciální umělé přenosné dělohy.

Tato technologie tak umožňuje prožívat „těhotenství“ mezi oběma partnery více sdíleně. A Rachel se následně skutečně rozhodne tuto novou technologii využít, což samozřejmě s sebou přinese celu řadu komických situací. Zároveň jim ale tato zkušenost hezky ukáže, co všechno obnáší být skutečným rodičem, což je oba následně ještě více sblíží. Budou ale schopni dát svému dítěti ve „vejci“ život, který si zaslouží?

Těšit se tak můžeme na satirickou podívanou, která si posvítí na témata jako těhotenství, manželské vztahy a pravděpodobně i potraty, které jsou obzvlášť v USA poměrně dost kontroverzní věcí. 

O scénář a režii se postarala Sophie Barthes, která stojí za dramaty Duše Paula Giamattiho (2009) a Paní Bovaryová (2014).

Dále se ve snímku objeví herci jako Vinette Robinson, Kathryn Hunter, Jean-Marc Barr, Verona Verbakel, Rosalie Craig, Leonoor Koster, Ken Samuels, Elodie Barthels a Rita Bernard-Shaw.

Snímek má stanovenou premiéru v kinech na 11. 8. 2023, ale bohužel zatím nevíme, zda se objeví také u nás.