A jéje, Yorgos Lanthimos má další film. Takže se vší pravděpodobností se dočkáme další řádně divného, ale snad i zároveň podmanivého zážitku. Na to už tak trochu láká trailer na režisérům snímek Poor Things, který se může chlubit působivým hvězdným obsazením. Na první oficiální trailer se můžete podívat výše.

Snímek bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 1992, kterou sepsal britský autor Alasdair Gray. Hlavní postavou by se měla stát mladá žena jménem Bella Baxter (Emma Stone), která si byla absolutně jistá, že zemřela. Během své podivuhodné cesty se tak snaží dozvědět, z jakého důvodu byla vlastně přivedena zpět k životu. A proč byl v rámci toho její mozek nahrazen mozkem jejího nenarozeného dítěte. Rozhodne se však neřídit příkazy geniálního vědce Godwina (Willem Dafoe), který ji přivedl zpět mezi živé, protože si přeje prožít co nejvíce zážitků. A vědcovým experimentům se chce vyhnout obloukem. 

Během toho se setká s uhlazeným a zhýralým právníkem Duncanem Wedderburnem (Mark Ruffalo), se kterým se vydá na úžasné dobrodružství napříč kontinenty. To vše ale následně přinutí Bellu bojovat o rovnoprávnost žen.

Je to podruhé, co Emma Stone s Lanthimosem pracuje, taktéž si zahrála jednu z hlavních rolí v jeho předchozím snímku, kterým byla úspěšná Favoritka (2018). V následujících měsících bychom se měli dočkat ještě také nějakého plnohodnotného traileru, který nám toho z filmu ukáže více. Zatím to ale vypadá na unikátní a krapet i bizarní podívanou, což u slavného řeckého režiséra vlastně není nic nového. 

Yorgos Lanthimos se proslavil nejenom díky Favoritce, za kterou byl nominován na Oscara, ale také díky filmům jako Špičák (2009), Humr (2015) a Zabití posvátného jelena (2017). Scénář k Poor Things zpracoval Tony McNamara, který je tvůrcem a showrunnerem seriálu Veliká (2020).

Dále se ve filmu objeví herci jako Margaret Qualley, Christopher Abbott, Jerrod Carmichael, Kathryn Hunter, Ramy Youssef, Damien Bonnard a Jeremy Wheeler.

Oficiální premiéra v amerických kinech je stanovená na 8. 9. 2023.