Oceňované postapokalyptické sci-fi drama z minulého roku konečně míří z pláten filmových festivalů na plátna multiplexů. Studio Gravitas Ventures to oznámilo vydáním nového traileru na italsko-francouzský film Last Words. Děj filmu se bude odehrávat v roce 2085, kdy je valná většina lidské populace po smrti. Katastrofu apokalyptických rozměrů způsobil smrtící vir, který přivedl lidstvo na pokraj vymření. Příběh tak bude sledovat mladého muže, jenž se vydal na dlouhou cestu, aby našel přeživší lidských komunit, které by ho případně vzaly k sobě. 

Film nám Zemi představí jako holou pustinu, ve které velká města sice ještě pořád stojí, ale rychle chátrají. Lidí je zkrátka už příliš málo na to, aby mohla být civilizace obnovena. Proto je interakcí mezi dalšími přeživšími opravdu málo, přičemž mnozí považují za zázrak, když najdou komunitu, ve které je více než deset lidí. Přesně to se ale podaří hlavnímu hrdinovi. Přidá se proto k přeživší skupince, která s ním sdílí své příhody, historii a vize budoucnosti. A i přestože se zdá, že lidstvo už jednou provždy dohrálo, přesto v sobě dokážou místní lidé najít určitou dávku optimismu. Film tak bude adaptací knihy Santiaga Amigorena, původně jsme se ho měli dočkat už mnohem dřív, nicméně vše zkomplikovala pandemie koronaviru. 

Scénář a režii si vzal na starost americký filmař Jonathan Nossiter, který v roce 1997 získal na festivalu v Cannes cenu „Un Certain Regard“ za film Sunday. Jeho nadcházející nízkorozpočtový snímek bude taktéž kritikou toho, jak lidstvo zachází se zemským klimatem. V kinech bychom se filmu měli dočkat již 17. 12. 2021.