„Trápení, lítost, hanba: negativní emoce, které lidé cítí se stávají Kletbami, které se skrývají v našich každodenních životech. Prokletí pobíhají po celém světě a jsou schopné dovést lidi ke strašlivému neštěstí a dokonce i smrti. A co více, Kletby mohou být vyhnány pouze jinou Kletbou.

Itadori Yuji je chlapec s neobyčejnou fyzickou silou, přesto žije obyčejný středoškolský život. Jednoho dne, aby zachránil kamaráda před Kletbami, sní prst Dvoutvářného přízraku a vezme Kletbu do své vlastní duše. Od té doby sdílí s Dvoutvářným přízrakem společné tělo. Vedený nejmocnějšími čaroději Gojo Satorou, Itadori je přijat na Tokijskou Metropolitní Odbornou Školu Magie, organizace, která bojuje s kletbami. A tak začíná příběh chlapce, který se stal Kletbou, aby vymýtal Kletby, život, ze kterého se nemohl nikdy vrátit.“   

Z oficiálního popisu Crunchyrollu, je zřejmé, že se jedná o trochu temnější akční shounen než jsme většinou zvyklí.

Režii si vezme na starost Sunghoo Park, který režíroval na letošním The God of High School. O animaci se postará studio MAPPA. Hiroshi Seko (Vinland Saga) zase napíše scénář k seriálu. Tadashi Hiramatsu (Parasyte) se postará o character design. Hiroaki Tsutsumi, Yoshimasa Terui a Arisa Okehazama zase složí hudbu.

Originální manga od Gege Akutamiho debutovala ve Weekly Shōnen Jump v březnu 2018. Já se na její zanimování velmi těším, protože MAPPA už několikrát dokázali, že animovat umí na výbornou a temnější nádech tomuto žánru jistě prospěje.