Tak jsme měli pravdu. Zveřejnění prvního plakátu na druhou řadu seriálové fantasy Kolo času zároveň předznamenávalo příchod prvního oficiálního traileru. Ovšem o žádný kratičký teaser se věru nejedná, Amazon se nám rozhodl nadělit pořádnou upoutávkou nálož, na kterou se můžete podívat výše. Produkce druhé sezóny skončila už minulý rok na konci jara, ovšem fanoušci se i tak museli obrnit trpělivostí.

Příběh však bude pokračovat dál. A zdá se, že naše hrdiny žádný velký oddech nečeká. Druhá řada tak bud pokračovat s adaptací děje původní knižní série, na které pracoval Robert Jordan a Brandon Sanderson. Opět se nám tak vrací staří známí z předešlé sezóny, včetně i čarodějky Moiraine Damodred, kterou si opět zahrála Rosamund Pike. 

Síly temnot evidentně ještě neřekly své poslední slovo. A když mluvíme o temnotě, samozřejmě tím máme na mysli samotného Temného, který byl v předešlé řadě zdánlivě poražen. Jak ale Moiraine v traileru prohlásí, k ničemu takovému nedošlo. Místo toho mu darovali svobodu, což bude mít jistojistě hrozivé následky.

A i přestože doprovodná píseň v traileru asi nebyla úplně nejšťastněji vybraná, upoutávka se nese v poměrně zajímavě temném stylu, jenž doprovází i bojové sekvence s ocelí a magií. Amazon každopádně seriálu věří, protože už na loňském Comic-Conu v San Diegu oznámil, že dal zelenou i třetí řadě. Ta by měla především zadaptovat události z knižního dílu Stín se šíří, jenž původně vyšel v roce 1992. 

Showrunnerem a hlavním scenáristou seriálu je i nadále Rafe Judkins, který psal epizody pro série jako Chuck (2007) a Agenti S.H.I.E.L.D. (2013).

Dalšími hvězdami seriálu jsou například Madeleine Madden, Michael McElhatton, Marcus Rutherford, Josha Stradowski, Daryl McCormack, Sophie Okonedo, Álvaro Morte, Kae Alexander, Kate Fleetwood, Alexandre Willaume a Priyanka Bose.

Druhá řada by na službě Amazon Prime Video měla premiérovat 1. 9. 2023.