Už za dva týdny vstoupí do kin nový Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry, o který se tentokrát postaral režisér David Gordon Green. Studio Universal má evidentně ve snímek velkou důvěru, nejenže už máme venku pár trailerů a pohledů do zákulisí, ale nedávno se také pochlubilo se dvěma klipy, které si můžete pustit níže.

Obětí hrozivého démona, kterým se evidentně stane opět Pazuzu z původní klasiky z roku 1973, se stanou dvě nebohé dívky, Angela (Lidya Jewett) a Katherine (Olivia O'Neill). Každý z klipů se zaměří na jednu z nich. V jednom se dočkáme sekvence z kostela, ve kterém již posedlá a krví zbrocená Katherine naruší svým náležitě znepokojujícím výstupem mši. Pak následuje scéna, kdy skrze dívčino tělo promluví k hlavním protagonistům i sám Pazuzu. 

V druhém klipu zas uvidíme Angelu, ze které se její ustaraný otec Tanner (Leslie Odom Jr.) snaží dostat, co vlastně ona a Katherine dělaly samy v lese, když si všichni mysleli, že se ztratily. Dozvíme se tak, že Angelu a Katherine se démonická entita evidentně nerozhodla mučit jen tak náhodou, zdá se, že obě dívky si zahrávaly s vyvoláním duchů, čímž na sebe upoutaly démonovu pozornost.

Tannera každopádně čekají pěkně krušné chvíle, protože Angelu a její kamarádku si Pazuzu zcela podmaní a začne s nimi dělat hrozivé věci. Rozhodne se proto vyhledat pomoc u Chris MacNeil (Ellen Burstyn), matky z prvního Vymítače ďábla, která už má z exorcismem značné a nepříjemné zkušenosti.

V budoucnu se každopádně můžeme těšit i na další díl, který ponese název The Exorcist: Deceiver, ten by měl dorazit až v roce 2025.

David Gordon Green má na svědomí také novodobou Halloween trilogii z let 2018 až 2022, dále je známý díky filmovým titulům jako Travička zelená (2008) a Princ a pruďas (2011). O scénář k novému Vymítači se postaral Peter Sattler, který natočil snímky jako Camp X-ray (2014) a Broken Diamonds (2021).

Dále se mají ve filmu objevit herci jako Raphael Sbarge, Ann Dowd, Jennifer Nettles, Lidya Jewett, Linda Boston a E.J. Bonilla.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 12. 10. 2023.