V Praze momentálně probíhá natáčení hororového filmu Nosferatu, který si vzal na starost talentovaný režisér Robert Eggers. A jelikož se jedná o filmaře, který se svými snímky jako Čarodějnice (2015) a Maják (2019) dokázal, že v hororovém žánru se skutečně cítí jako doma, celý projekt je rozhodně v dobrých rukou. Snímek navíc nedávno nabral na palubu další známou tvář.

A tou je sympatický Aaron Taylor-Johnson, hvězda z filmů jako Kick-Ass (2010), Avengers: Age of Ultron (2015) a Bullet Train (2022), který má navíc momentálně poměrně slušné šance na to stát se příštím Jamesem Bondem. Herec už je nějaký čas v Praze, přičemž před několika dny se pochlubil fotkou na svém Instagramu, na kterou se můžete podívat níže. Zatím však není známo, koho přesně má Taylor-Johnson ve filmu o slavném upířisku ztvárnit, ale snad se to dozvíme ještě letos. 

Jak asi lze podle názvu očekávat, Nosferatu bude novodobé zpracování slavného německého filmu Upír Nosferatu, který v roce 1922 natočil Friedrich Wilhelm Murnau. Ten se původně pokoušel získat práva k natočení adaptace románu Brama Stokera Drákula, ale neúspěšně. Proto se rozhodl, že onen slavný příběh natočí s jinými jmény postav.

Celý projekt se už navíc může chlubit řadou známých hereckých jmen. Hrůzostrašného hraběte Orloka by měl ztvárnit švédský herec Bill Skarsgård, který se proslavil díky roli strašlivého klauna Pennywise z novodobé filmové adaptace románu To od Stephena Kinga. Dále se k němu připojí Lily-Rose Depp, dcera Johnnyho Deppa, jako Ellen Hutter, poté držitel úžasného hlasu Ralph Ineson jako Wilhelm Sievers, Emma Corrin jako Anna Harding a Nicholas Hoult jako Thomas Hutter.

Ve filmu se má objevit také Willem Dafoe, který už hraběte Orloka ztvárnil ve filmu Ve stínu upíra z roku 2000, jenž velice netradičním pojetím vypráví o natáčení původního snímku Upír Nosferatu. Koho si však zahraje v Eggersově verzi, je zatím ve hvězdách. 

Je vcelku příhodné, že film se natáčí právě v u nás, protože Upír Nosferatu z roku 1922 se z určité části zas natáčel v Československu, přesněji na slovenském Oravském zámku, který představoval Orlokův hrad.

Snímek zatím nemá stanovené datum premiéry, ale se vší pravděpodobností k nám dorazí někdy během roku 2024.