Máme zde rok 2023, který bude v mnoha ohledech významný také pro fanoušky filmového Marvelu. Příští měsíc totiž bude v kinech premiérovat třetí díl o sympatickém mravenčím superhrdinovi, který ponese název Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Zároveň se bude jednat o snímek, který odstartuje již pátou fázi MCU. A teprve nedávno vydal Marvel další oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Upoutávka nám opět ukáže uchvacující krásu Quantum Realm, ve které se bude patrně většina děje odehrávat. Taktéž zde dostane více prostoru i nový arci-záporák pro celé MCU, kterým se stane mocný Kang Dobyvatel (Jonathan Majors). Ale jelikož je jednou z jeho největších zbraní manipulace se samotným časem, dá Scottovi Langovi (Paul Rudd) nabídku, kterou snad ani nelze odmítnout. 

Kang bude patrně po Ant-Manovi chtít, aby mu pomohl najít věc, která by umožnila novému záporákovi konečně opustit Quantum Realm. A jelikož by měl Kang být primárním padouchem celého MCU pro nadcházející fáze, pravděpodobně se mu to i podaří. I tak se ale v traileru dočkáme několika sekvencí, ve kterých Ant-Man s Kangem změří síly. Do toho všeho bude muset také zachránit svou již dospělou dceru Cassie (Kathryn Newton), u které Scott lituje, že s ní nemohl strávit více času.

Chybět samozřejmě nebudou ani staré známé tváře jako Michael Douglas v roli Hanka Pyma a Michelle Pfeiffer jako Janet van Dyne. Ve filmu by se měl objevit i Bill Murray, který si má ve filmu zahrát padoucha jménem Krylar.

Třetí díl si opět vzal pod režisérský palec Peyton Reed, přičemž o scénář se tentokrát postaral Jeff Loveness. Dále se ve snímku představí herci jako Michael Peña, Corey Stoll, Bobby Cannavale a Wood Harris.

Oficiální premiéra je stanovená na 16. 2. 2023.