Pokud jste se ještě stále nevzpamatovali z traumatu, které vám způsobilo sledování seriálové adaptace slavné herní série Resident Evil s podtitulem Lék od Netflixu, tak vám zde nabídneme něco, co by vám možná mohlo spravit chuť. Studio Sony se totiž nedávno pochlubilo zbrusu novým trailerem na další CGI snímek Resident Evil: Death Island, na který se můžete podívat výše.

Objeví se v něm staří známí hrdinové, které budou veteráni původní herní série od Capcomu dozajista znát. Chris Redfield (Kevin Dorman), Jill Valentine (Nicole Tompkins), Rebecca Chambers (Erin Cahill), Claire Redfield (Stephanie Panisello) a Leon S. Kennedy (Matthew Mercer) dávají dohromady tým, na který čeká extrémně náročná mise. Ta se bude tentokrát odehrávat na vězeňském ostrově Alcatraz, jenž spojuje všechny jejich cíle. 

Právě tam naše hrdiny zavede stopa po příčině zombie epidemie, která vypukla v San Francisku (však to znáte, normálka). Nakažené oběti spojuje právě onen fakt, že všechny přednedávnem navštívily Alcatraz. Ve vězení to samozřejmě půjde velice rychle od desíti k pěti. Krátce po příchodu hrdinů na známý ostrov se ve vězení začne šířit agresivní a vyvinutá zombie infekce, která nadělá v místních chodbách jaksepatří pořádnou šlamastiku.

Trailer nám také pořádně ukáže hlavního záporáka celého filmu, kterým se stane chlapík jménem Dylan, bývalý zaměstnanec společnosti Umbrella, který je zodpovědný za vypuknutí zombie epidemie v San Francisku. Jak je ale z upoutávky zřejmé, tím jeho zlovolné plány nekončí. A bude na pětici výše zmíněných hrdinů, aby ho zastavila. Těšit se každopádně můžeme na solidní dávku akce, která mimo jiné láká vzájemnou spolupráci mezi hlavními hrdiny. Zkrátka a dobře budou všichni pracovat jako tým. A samozřejmě se u toho pokusí vypadat co nejvíce cool. 

Příběh filmu by se měl odehrávat v roce 2015, to znamená po událostech herního titulu Resident Evil 6. O režii se postaral Eiichirō Hasumi, který je taktéž zodpovědný za netflixový seriál Resident Evil: Infinite Darkness (2021), na nějž máme i recenzi. O scénář se zas postaral Makoto Fukami, který napsal i předešlý snímek Resident Evil: Vendeta (2017).

Že máte v oné časové ose trochu bordel? V tom případě se ještě určitě podívejte na naše video, které se týká shrnutí všech CGI filmů slavné série. Podívat se na něj můžete níže.

Snímek vyjde na DVD, Blu-Ray a VOD 25. 7. 2023.