Před necelým měsícem nám studio Searchlight Pictures nadělilo krátký teaser trailer na nový film režiséra Yorgose Lanthimose, který ponese název Poor Things. A samozřejmě se zase bude jednat o jaksepatří divnou a bizarní podívanou, která je pro řeckého filmaře poměrně typická. Nyní jsme se dočkali o něco delší upoutávky, která s podivností rozhodně neubrala na plynu. Podívat se na ni můžete výše.

Jak už víme, hlavní hrdinkou by se měla stát mladá žena jménem Bella Baxter (Emma Stone), kterou geniální vědec a doktor Godwin (Willem Dafoe) přivede zpět k životu. Ovšem je zde takový menší háček. Zdá se totiž, že Bella procitne s mozkem malého dítěte. A podle toho se také tak chová. Z nového traileru je také vidno, že Bella nebyla jedinou živou bytostí, na které Godwin experimentoval, v jedné chvíli můžeme vidět také kozu s kachní hlavou a slepici se psí hlavou. 

Z traileru se zdá, že původní Bella spáchala sebevraždu, ale Godwin se z nějakého důvodu rozhodl její tělo použít pro své vědátorské pokusy. Výsledkem tak je zcela nová a o něco ztřeštěnější Bella, která touží poznat svět kolem sebe a prožít co nejvíce zážitků. Během toho se setká s uhlazeným a zhýralým právníkem Duncanem Wedderburnem (Mark Ruffalo), se kterým se vydá na úžasné dobrodružství napříč kontinenty. To vše ji následně také přinutí bojovat o svobodu a rovnoprávnost žen všude po světě.

Celý děj by měl být údajně podaný z několika různých úhlů pohledu, přičemž vyprávění by mělo být vcelku chaotické. To nás ovšem zrovna u Lanthimose vůbec nepřekvapuje. Snímek bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 1992, kterou sepsal britský autor Alasdair Gray.

Yorgos Lanthimos se proslavil nejenom díky snímku Favoritka (2018), za kterou byl nominován na Oscara, ale také za filmy jako Špičák (2009), Humr (2015) a Zabití posvátného jelena (2017). Scénář k Poor Things zpracoval Tony McNamara, který je tvůrcem a showrunnerem seriálu Veliká (2020).

Dále se ve filmu objeví herci jako Margaret Qualley, Christopher Abbott, Jerrod Carmichael, Kathryn Hunter, Ramy Youssef, Damien Bonnard a Jeremy Wheeler.

Oficiální premiéra v amerických kinech je stanovená na 8. 9. 2023.