Za měsíc na Netflixu přistane dlouho očekávané pokračování povedeného animáku Slepičí úlet, které nám opět nadělí sympatické studio Aardman Animation. Druhý díl s podtitulem Zrození nuget se nedávno pochlubil novým oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Pokud patříte mezi fanoušky jedničky, pravděpodobně vás potěší, že v podstatě veškeří hrdinové budou hlásit comeback. Hlavními protagonisty se tak opět stávají slepice Ginger (Thandie Newton) a její kohoutí partner Rocky (Zachary Levi). Ti společně s dalšími slepicemi, které unikly z farmy paní Tweedyové (Miranda Richardson) a jejího manžela, i nadále žijí v klidu a bezpečí na malém ostrůvku na venkově. Jejich štěstí ale samozřejmě nebude trvat věčně. A brzy budou muset čelit další pořádné polízanici. 

Novou postavou se stává Molly (Bella Ramsey), dcera Ginger a Rockyho, která touží poznat svět mimo jejich ostrovní domov. Nicméně její matka, která moc dobře ví, jaké nebezpečí svět lidí představuje, jí to nechce dovolit. Molly tak jedné noci v tajnosti prchne, což se brzy ukáže jak hodně špatný nápad.

Dostane se totiž do rukou pracovníka z firmy Fun-Land Farms, který ji odveze na jakousi moderní a vysoce zabezpečenou slepičí farmu. Ta se Molly zprvu zdá neškodná, ale rychle si všimne, že tu není něco v pořádku. A když se Ginger a Rocky dozví, že onu farmu vede jejich navracející se nepřítel paní Tweedyová, bude jim jasné, že musí dostat Molly co nejdříve pryč.

Musí proto přijít s plánem, kterak se na farmu dostat. Pomáhat jim budou staré známé slepice jako Mac (Lynn Ferguson), Bunty (Imelda Staunton) a Babs (Jane Horrocks), stejně tak se vrací i nabručený kohout Kaprál (David Bradley). Chybět nebudou ani krysí parťáci Nick (Romesh Ranganathan) a Fetcher (Daniel Mays). 

O režii druhého filmu se postaral Sam Fell, který je například jedním z tvůrců animáku Spláchnutej (2006). O scénář se postarali Rachel Tunnard (Adult Life Skills) a Karey Kirkpatrick, který napsal i první díl.

Snímek bude na Netflixu premiérovat 15. 12. 2023.