Sezóna hororových snímků se k nám pomalými krůčky blíží. A to by tak hrálo, aby v ní chyběl nějaký ten exorcismus! Studio Lionsgate se proto pochlubilo zbrusu novým oficiálním trailerem na snímek Ďáblova kořist, na který se můžete podívat výše.

Jak už nějakou dobu víme, příběh nás zavede do školy svatého Archanděla Michaela, která se specializuje na exorcismus. Právě zde se mladí kněží učí, jak správně bojovat proti hrozivým silám Satana, který terorizuje celý svět. A i přestože škola nepřijímá žádné ženy, v případě mladé pětadvacetileté jeptišky Ann (Jacqueline Byers) je učiněna výjimka. Právě ona totiž čelila ďáblovým hrůzám téměř po celý svůj život. Nový trailer taktéž odhaluje, že kvůli své minulosti obdržela jistý „dar“ komunikace s posednutými lidmi, který jiní členové školy nemají. 

Možná je to z toho důvodu, že ďábel rozvrátil její vlastní rodinu. Když totiž byla ještě malá, její matku posedla démonická entita, jejíž skutečným cílem však byla malá Ann. A i přestože zdi výše zmíněné školy jsou posvěcené, mocnosti zla si i tak dokážou najít cestu k tomu, aby se opět pokusily tělo Ann získat pro sebe. Mladá jeptiška následně s šokem zjistí, že zlo, které posedlo dívku jménem Natalie, by mohl být to samé, co přebývalo v těle její matky.

Ann se tak od profesorů školy bude muset naučit, jak ochránit nejenom sebe, ale také ostatní. Natalie však už stačí napáchat tolik školy, že začne hrozit zkáza celé škole.

O režii se postaral německý filmař Daniel Stamm, který v minulých letech například natočil hrůzné snímky jako Poslední vymítání ďábla a 13 hříchů. Scénář si vzal na starost Robert Zappia, který se podílel na tvorbě hororu Halloween: H20.

Dále se ve filmu objeví herci jako Virginia Madsen, Nicholas Ralph, Colin Salmon, Ben Cross, Christian Navarro, Lisa Palfrey a Tom Forbes.

Oficiální premiéra je stanovená na 27. 10. 2022.