Pokud si den před Vánoci chcete udělat klidný večer u něčeho pěkného, budete moci dát šanci pokračování povedené detektivky Na nože, které tentokrát ponese název Glass Onion. Netflix se totiž nedávno pochlubil s dalším plnohodnotným trailerem, který si můžete pustit výše.

Opět se tak vrátí Daniel Craig, který bude jako schopný detektiv Benoit Blanc vyšetřovat další zapeklitou vraždu. Ve druhém díle se bude muset vydat na soukromý ostrov ve Středozemním moři, který patří miliardářovi Milesu Bronovi (Edward Norton). Právě tam se totiž pořádá velká oslova, kde však na hosty čeká jedno pořádné překvápko. Miles pro ně totiž připravil hru na vraždu. Na vraždu, kterou budou muset vyšetřit. 

Po celém ostrově tak rozmístil nejrůznější hlavolamy a stopy, které hráčům v jejich pátraní po vrahovi pomůžou. Vítězem se stane ten, kdo dokáže správně uhodnout jméno dotyčného viníka.

Vtip je však v tom, že k vraždě skutečně dojde. Přičemž jediný z hostů, který dokáže tuto záhadu rozlousknout, je právě detektiv Blanc. Brzy ale pozná, že tento případ by mohl být opravdu tím nejtěžším z celé jeho kariéry. A dost možná také tím nejnebezpečnějším.

Veškeří podezřelí se tak opět skládají ze samých hereckých hvězd. Těšit se tak můžeme na jedince jako Kathryn Hahn, Ethan Hawke, Dave Bautista, Kate Hudson, Janelle Monáe, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick a Madelyn Cline. 

Johnson se opět ujal otěží scenáristy a režiséra, přičemž po premiéře by se údajně měl hned vrhnout na tvorbu třetího dílu.

Glass Onion opět silně čerpal z děl od Agathy Christie, především z případů Hercula Poirota. Zároveň ale také bral inspiraci z nejrůznějších mysteriózních filmů o vraždách, jmenovitě například ze snímku Konec Sheily z roku 1973.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 23. 12. 2022.