Velice talentovaný scenárista a režisér Matthew Vaughn chystá další film. A nebudou to Kingsmani! Ano, čtete dobře, režisérovým posledním vydaným filmem, který se netýkal britské tajné služby, byl snímek X-Men: První třída, jenž vyšel v roce 2011. Posléze následovaly filmy ze série Kingsman s podtituly Tajná služba (2014), Zlatý kruh (2017) a První mise (2021).

Nyní nám ale Vaughn konečně představí něco nového. Jeho příštím filmem bude totiž špionážní thriller jménem Argylle, ve kterém se v hlavní roli objeví Henry Cavill. Server Deadline už navíc informoval o tom, kdy přesně se snímku vlastně dočkáme. Oficiální premiéra v amerických kinech byla stanovena na 2. 2. 2024, u nás by to mělo být tradičně o den dříve. Nedlouho poté by pak měl snímek zamířit na službu Apple TV+.

Snímek by měl být adaptací stejnojmenného románu od autorky Elly Conway, který však ještě nevyšel. Na poličky knihkupectví by se měl dostat až na začátku července/júla.

Detaily o hlavním ději se stále drží v tajnosti, ale už víme, že příběh se zaměří na extrémně nadaného špiona jménem Argylle, který nejenže trpí amnézií, ale zároveň mu kdosi nakecal, že je světoběžníkem a autorem bestsellerů o špionech. Jak ale čas plyne, začnou se mu vracet nejenom vzpomínky, ale i znalosti bojových dovedností, které následně hodlá využít pro svou pomstu vůči společnosti The Division, pro níž kdysi pracoval.

A pokud chcete další lákadlo, tak se stačí podívat na zbytek hereckého obsazení, které je jaksepatří parádní. Ke Cavillovi se například připojí Bryce Dallas Howard (Jurský svět), Samuel L. Jackson (Pulp Fiction), Sam Rockwell (Galaxy Quest), Catherine O'Hara (Beetlejuice), Bryan Cranston (Perníkový táta) a John Cena (Sebevražedný oddíl). A to už je hodně slušná herecká skvadra! 

O scénář se postaral Jason Fuchs, který napsal dobrodružnou fantasy Pan (2015) a thriller Stíny mezi námi (2018). Taktéž pomáhal režisérce Patty Jenkins vymyslet příběh k jejímu DC snímku Wonder Woman (2017).

Jsme každopádně velice zvědaví na výsledek, protože Vaughn je taktéž tvůrcem filmů jako Hvězdný prach (2007) a Kick-Ass (2010), které byly naprosto fantastické. Tudíž jsme moc rádi, že opět vstupuje do nějakých nových vod.