Před více než dvěma měsíci jsme se dočkali krátkého teaseru na zajímavě vyhlížející thriller jménem Jackdaw, který bude celovečerní prvotinou Jamieho Childse, filmaře, jenž pracoval na seriálech jako Pán času (2005), Jeho temné esence (2019) a Sandman (2022). A nyní máme na světě i plnohodnotný oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Jak už nějakou dobu víme, děj se zaměří na motokrosového šampiona a veterána Jacka Dawsona (Oliver Jackson-Cohen), který se nyní stará o svého bratra. Jelikož ale není příliš v balíku, tak to není nic jednoduchého. Jeho kamarád ze školy jménem Silas mu však nabídne kšeft, který se na první pohled zdá být jednoduchý. Musí vyzvednout tajemný a především ne úplně legální balíček na břehu Severního moře. Vše se ale samozřejmě hodně rychle pokazí, na Jacka čeká zrada, jeho bratra unesou a sám bude muset bojovat o život. Dožije se Jack rána? 

Jamie Childs se postaral jak o režii, tak i o scénář. Kromě zmíněných sérií se také podílel na tvorbě seriálových titulů jako Zločiny z vřesovišť (2011) a letošní Willow.

Dále se ve filmu objeví herci jako Rory McCann, Thomas Turgoose, Allan Mustafa, Vivienne Acheampong, Austin Haynes, Joe Blakemore, Racheal Ofori a Leon Harrop.

Snímek se do britských kin podívá na konci příštího měsíce, stále však není známo, zda se ho dočkáme i u nás.