James Gunn má momentálně plné ruce práce s přípravami nového filmu o Supermanovi, který bude součástí nadcházejícího univerza DCU. A i přestože na palubě stále ještě není žádný herec, který by mohl slavného syna Kryptonu ztvárnit, už se nám pomalým tempem formuje podoba filmu.

Gunn tak nedávno přes svůj Twitter potvrdil, že v jeho snímku Superman: Legacy se objeví i Jimmy Olsen, fotograf a reportér pracující pro Daily Planet, který byl Supermanovým dobrým přítelem. I přestože třeba DCEU filmy se na jeho postavu tak trochu vyprdly, v mnohých příbězích o Supermanovi vystupuje jako jedna z předních postav.

Objevil se například v seriálu Adventures of Superman (1952), kde si ho zahrál Jack Larson. Patrně nejznámější představitel Jimmyho se ale stal Marc McClure, který ho ztvárnil ve všech čtyřech filmových dílech, kde si Supermana zahrál legendární Christopher Reeve. Pak se ještě postava objevila v seriálech jako Smallville (2001) a Supergirl (2015), v němž si ho zahrál Mehcad Brooks

Jimmy Olsen se objevil i v DCEU, ale zde hrál poměrně dost malou roli. Ve snímku Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) si ho zahrál Michael Cassidy, ovšem v této verzi byl Olsen také CIA operativcem, jehož ve snímku potká smrt rukou generála Amajagha.

Nyní je tudíž otázkou, co z postavou hodlá udělat James Gunn, který nakonec chystaný snímek nejenom napíše, ale i zrežíruje. Lze ale předpokládat, že oproti DCEU se vydá jinou cestou, přičemž z Olsena opět udělá jednu z primárních postav, která bude mít k Supermanovi blízko.

Jak už dlouho víme, podle popisu celého chystaného snímku, který v podstatě řádně odstartuje DCU, bychom se měli dočkat Supermana, jenž představuje pravdu, spravedlnost a laskavost ve světě, který tyto hodnoty považuje za staromódní. Snímek má každopádně silně vycházet z komiksové série All-Star Superman od Granta Morrisona a Franka Quitelyho. 

Fanoušci si také dlouho lámou hlavu nad tím, kdo by mohl Supermana v DCU ztvárnit. Nějakou dobu se šuškalo o tom, že role by mohla přistát k nohám Jacobu Elordimu, hvězdě ze seriálu Euforie (2019), ale James Gunn, všechny zvěsti o castingu následně popřel. Fanoušky pak informoval o tom, že s obsazováním hercům se začne až po dopsání scénáře. V rámci toho je ale možné, že se jméno nového představitele Supermana dozvíme ještě letos.

Oficiální premiéra je stanovená na 11. 7. 2025.