V průběhu letošní akce The Game Awards 2022 přišla také řeč na filmového Maria, který k nám dorazí již příští rok na jaře. Herec Keegan-Michael Key, který v chystané adaptaci legendární herní série ztvární Toada, tak uvedl zbrusu nový klip, v němž Mario (Chris Pratt) zavítá do úžasného a krásně barevného Houbového království, kde se nachází roztomilé houbičky všeho druhu (možná se tam někde mihne i jedna z Havaje. Mrk, mrk). Na klip se tak můžete podívat výše.

Tvůrci se tak opět pochlubili naprosto uchvacující vizuální podívanou, jež je doprovázena nejenom zvuky, ale i hudebními motivy z původních her, které mnozí veteráni série určitě poznají. Nechybí také narážky na typické herní mechaniky, například zlaťáky vyskakující z kostek a levitující cihly. Mario tak na konci klipu dorazí k zámku, kde už na něj čeká odvážná princezna Peach (Anya Taylor-Joy). 

Houbové království však začne ohrožovat strašlivý a mocný Bowser (Jack Black), který likviduje jednu zemi za druhou. Mario a princezna tak budou muset najít nějaký způsob, kterým by se dala ona podlá želva konečně zastavit. Podle nedávno vydaného traileru se tak zdá, že hrdinové se vydají na velkolepou cestu napříč nejrůznějšími galaxiemi, kde snad najdou odpověď na to, co by mohlo Bowsera porazit.

Mario se taktéž bude muset pokusit zachránit svého starého dobrého bracha Luigiho (Charlie Day), který padne do Bowserova zajetí. Mario to zkrátka rozhodně nebude mít vůbec jednoduché. Ale o to větší dobrodružství to pro něho bude. 

Dále se nám ve snímku představí Seth Rogen jako Donkey Kong, Fred Armisen jako Cranky Kong, Kevin Michael Richardson jako Kamek a Sebastian Maniscalco jako Spike.

O režii filmu se postarali Aaron Horvath a Michael Jelenic, kteří jsou oba zodpovědní za vznik animovaného seriálu Mladí Titáni do toho! z roku 2013. Scénář zas zpracoval Matt Fogel, jeden z tvůrců snímku Mimoni 2: Padouch přichází.

Oficiální premiéra je stanovená na 7. 4. 2023.