Pokud máte nějakou sci-fi, ve které působí roboti s vyspělou umělou inteligencí, je poměrně dost pravděpodobné, že se v ní vzbouří proti lidem. To je případ i nadcházející sci-fi komedie jménem Robots, ovšem zde to nebude zas až tak horké, tudíž žádnou hrozbu v podobě apokalypsy nečekejte. Na oficiální trailer se každopádně můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do doby, kdy se roboti starají o nejrůznější sortu prací, aby jejích lidští páni měli více klidu a pohodlí. Jednou z hlavních postav se tak stává Charlie (Jack Whitehall), sukničkář, který ve svém domě žije s robotem, jenž vypadá přesně jako on. A má ho především k jednomu specifickému účelu. Svádění žen. Ovšem jeho existenci musí Charlie před světem tajit, protože mít svou vlastní robotickou kopii je evidentně nelegální. 

Charlie se jednoho střetne s krasavicí jménem Elaine (Shailene Woodley), do které se samozřejmě zakouká. Pověří proto svého robotického dvojníka, aby udělal veškerou těžkou práci za něj a Elaine pro něho svedl.

Charlie ale netuší, že i Elaine má vlastního robota se svou podobou, přičemž na následné setkání vyšle právě jeho. Věci se ale krapet vymknou kontrole poté, co se do sebe oba dva roboti „zamilují“ a rozhodnou se spolu utéct. Zároveň ale ukradnou identity svých lidských protějšků, což samozřejmě skutečný Charlie a Elaine nemůžou nechat jen tak. Společně se proto vydávají na zoufalý hon na své vzbouřené roboty, kteří se za ně vydávají. 

O scénář a režii se postaralo duo Casper Christensen a Anthony Hines. Christensen je dánský filmař, který například psal scénář pro komedii Klaun (2010), Hines se zas proslavil prací se Sachou Baronem Cohenem, pro něhož psal scénáře k oběma dílům Borata a snímku Bruno (2009).

Dále se ve filmu objeví herci jako Emanuela Postacchini, Chelsea Edmundson, Casey Messer, Barney Burman, David Grant Wright, Jennifer Ingrum, Jackamoe Buzzell, Rebekah Patton a Hank Rogerson.

Snímek se do vybraných kin a VOD dostane 19. 5. 2023.