Na konci příštího měsíce nám Netflix nadělí vcelku slibně vyhlížející německou sci-fi jménem Paradise, ve které lidstvo začne obchodovat s nesmrtelností. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se bude odehrávat v blízké budoucnosti, ve které farmaceutická korporace AEON vynalezne metodu přenosu života z jednoho člověka na druhého. V rámci toho tak lze vyměnit své roky života za peníze. Jednou z hlavních postav se stává Max (Kostja Ullmann), který u společnosti pracuje. A jelikož je zaměstnancem u multimiliardové společnosti, která nyní zažívá vyloženě zlaté časy, rozhodně se nedá říct, že by se měl nějak špatně. Vše se ale změní ve chvíli, kdy na něho a jeho ženu Elenu (Marlene Tanzcik) spadne šílený finanční dluh za pojištění, který zkrátka nebudou moct splatit. Ovšem jedna cesta existuje. Ale Maxovi a Eleně se rozhodně ani trochu líbit nebude. 

Elena tak bude muset zaplatit 40 lety svého života. Na nějaké dlouhé a spokojené manželství s Maxem proto může zapomenout, protože po samotném procesu Elena zestárne o 40 let, čímž se z ní rázem stane šedesátnice. Jak je ale v traileru zmíněno, ještě nemusí být vše ztraceno.

Onen proces totiž jde i obrátit. A jak se zdá, Max bude odhodlán udělat cokoliv pro to, aby své ženě vrátil ukradená desetiletí života. V rámci toho se pravděpodobně rozhodne vzdorovat společnosti, pro kterou tak dlouho pracoval. Ze sci-fi by tak mohla být jaksepatří napínavá a chytře napsaná podívaná, která se nebude bát nadělit nám i určitý sociální komentář. 

O režii se postaral Boris Kunz, který pracoval na německých krimi sériích jako Vítejte v Hindafingu (2017) a Místo činu (1970).

Dále se ve snímku objeví herci jako Lucas Lynggaard Tønnesen, Numan Acar, Iris Berben, Lukas von Horbatschewsky, Diana Krueger, Matthias Ziesing a Donatas Simukauskas.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 27. 7. 2023.