Rozporuplně přijímaná filmografie M. Night Shyamalana bude brzy obohacena o další titul, který ponese název Někdo klepe na dveře. A samozřejmě se bude opět jednat o napínavý thriller s nádechem nadpřirozena. Studio Universal se tak nedávno pochlubilo dalším plnohodnotným trailerem, který nám o hlavním příběhu odhalí další podstatné informace. Podívat se na něj můžete výše.

Jak už od podzimu víme, příběh se zaměří na dva manžele jménem Andrew (Jonathan Groff) a Eric (Ben Aldridge), kteří se svou dcerou Wen (Kristen Cui) vyráží na dovolenou v izolované chatě, aby mohli strávit poklidné chvíle daleko od civilizace. Nedlouho po příjezdu se Wen setká s tajemným cizincem jménem Leonard (Dave Bautista), který se sice k malé dívce chová přátelsky, ale jeho úmysly jsou mnohem hrozivější. Navíc zde není sám. Spolu s ním přichází na scénu i tři další lidé, kteří jsou z jakéhosi důvodu k smrti vyděšení. 

To jim ale nebrání vtrhnout do chaty, kde Andrewa a Erica zajmou. Ovšem ona čtveřice to neudělala kvůli penězům, stejně tak ani kvůli nějakým sadistickým choutkám. Jejich „ušlechtilým“ cílem je totiž záchrana světa před apokalypsou. A klíč k jejímu zabránění vězí právě u Andrewa, Erica a Wen. Ti tak budou muset učinit zásadní rozhodnutí. Jeden z nich musí zemřít, což je jediný způsob, jak onen údajný konec světa úspěšně zastavit.

Nový trailer tak odhaluje, že svět patrně skutečně spěje k záhubě. Leonard tak v televizi ukáže obří a devastující tsunami, přičemž později lze v jedné scéně upoutávky v pozadí zahlédnout i padající letadlo. Co když je to všechno ale jeden velký trik? Inu, Shyamalan se díky svým plot twistům proslavil, tudíž by to zas tak překvapivé nebylo. Ať už je to jakkoliv, Andrew a Eric se i tak pokusí ze svého zajetí dostat. 

Shyamalan se samozřejmě klasicky postaral jak o scénář, tak i o režii. Dále se k výše zmíněných hercům připojí také Rupert Grint, Abby Quinn, William Ragsdale, Abby Quinn, William Ragsdale, Nikki Amuka-Bird a Clare Louise Frost.

Oficiální premiéra je stanovená na 2. 2. 2023.