Stanice Hulu a FX nám již příští měsíc představí svůj nový mysteriózní seriál jménem Kindred, který bude adaptací oceňovaného bestselleru od Octavie E. Butler z roku 1979. Nedávno byl také konečně zveřejněn pořádný oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na Danu James (Mallori Johnson), která se kvůli svému dlouholetému snu stát se slavnou spisovatelkou rozhodne opustit svou rodinu a přestěhovat se do Los Angeles. Pokud si však Dana myslela, že na ni čekají poklidné a pohodové dny, během kterých se bude moci naplno věnovat psaní, tak to se tuze spletla. Minulost její rodiny je totiž jaksepatří tajemná a temná. A Dana ji ke svému šoku spatří na vlastní oči. 

Začínající spisovatelka se tak začne z jakéhosi nevysvětlitelného důvodu vracet zpátky v čase na začátek 19. století, kde je svědkem hrozivého zacházení se členy její rodiny. Podle traileru je ale patrné, že seriál se bude snažit zmást jak Danu, tak i samotného diváka, přičemž nebude vždy jasno, v jaké realitě se děj zrovna nachází. Hrdince se tak pokusí pomoct její milující partner Kevin (Micah Stock), ovšem je otázkou, zda vůbec něco zmůže.

Jedno je ale jisté. S každou další cestou zpět do minulosti se odkryje určitá část tajemství, ale Danina existence se dostává do čím dál většího ohrožení. Původní předloha je tak považována za průlomovou sci-fi klasiku, která nabízí neochvějný pohled na témata jako otroctví, rasa a role žen ve společnosti.

Tvůrcem a hlavním scenáristou seriálu se stal Branden Jacobs-Jenkins, který se především proslavil jako autor divadelních her. O režii se postaralo duo Alonso Alvarez a Janicza Bravo.

Dále se můžeme těšit na herce jako Ryan Kwanten, Gayle Rankin a David Alexander Kaplan.

Premiéra na Hulu je stanovená na 13. 12. 2022.