Nedávno jsme se dočkali nové várky plakátu na opravdu velice slibně vyhlížející thriller Bledé modré oko, ve kterém se v hlavní roli představí Christian Bale. Tudíž nebylo moc divu, že Netflix se pochlubil i novým oficiálním trailerem, který nám odhalí další detaily z filmového děje. Podívat se na něj můžete výše.

Jak už víme, příběh se zaměří na zkušeného Augusta Landora, uznávaného detektiva newyorské policie, kterého v roce 1830 čeká možná ten nejzapeklitější případ celé jeho kariéry. V Akademii West Point je jednoho dne nalezeno tělo mladého kadeta, které visí na laně. Nejzvláštnější věcí na tom celém ale je fakt, že mu někdo odstranil srdce. A nyní už konečně také víme, z jakého důvodu. Nejedná se totiž o pouhopouhou vraždu, ale také přípravu na tajemný rituál.

Strach ze smrti občas dokáže člověka přimět dělat strašlivé věci. Klidně se i spřáhnout s démony. Neznámý jedinec, který je za smrt kadeta zodpovědný, patrně hledá způsob, kterým by mohl dosáhnout nesmrtelnosti. Landorovi proto s případem začne pomáhat mladý Edgar Allan Poe (Harry Melling). Detektiv se totiž domnívá, že pachatel by se mohl nacházet v řadách dalších kadetů, tudíž Poe musí mít oči na stopkách.

Podle traileru se ale zdá, že mladík bez srdce nebude jedinou mrtvolou, se kterou se detektiv a budoucí slavný představitel romantismu střetnou. Snímek každopádně vychází podle slavné stejnojmenné knihy, kterou v roce 2003 napsal Louis Bayard.

O scénář a režii se postaral talentovaný Scott Cooper, který je například zodpovědný za drama Crazy Heart s Jeffem Bridgesem v hlavní roli a vynikající westernové drama Nepřátelé, v němž jednu z hlavních rolí hrál také Christian Bale.

Dále se nám ve filmu představí Gillian Anderson jako Julia Marquis, Lucy Boynton jako Lea Marquis a Robert Duvall jako Jean Pepe. Těšit se také můžeme na herce jako Charlotte Gainsbourg, Simon McBurney, Hadley Robinson, Timothy Spall, Toby Jones, Joey Brooks, Brenna Cook, Gideon Glick a Fred Hechinger.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 6. 1. 2023.