Snad i k nám se letos dovalí vcelku slušně vyhlížející krimi thriller jménem The Order, ve kterém si zahrají známé hvězdy jako Jude Law (Královnin gambit), Nicholas Hoult (Renfield) a Tye Sheridan (X-Men: Dark Phoenix). Studio Vertical už vydalo oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede na severozápad Spojených států, kde v roce 1983 místní komunity děsí stále násilnější série bankovních loupeží, padělatelských operací a přepadávání obrněných vozů s penězi. A zatímco představitelé zákona zmateně pátrají po odpovědích, osamělý agent FBI (Law) z malého městečka v Idaho se začne domnívat, že zločiny nejsou dílem standardních zloduchů, kteří jen touží po penězích, nýbrž nebezpečné skupiny domácích teroristů. Tu vede charismatický radikál, který plánuje zničující rasovou válku proti federální vládě Spojených států.

Film se již objevil na filmovém festivalu v Benátkách a zatím má fajn recenze, navíc obsazení je sympatické. Tak snad to někdy uvidíme i v našich končinách. 

O režii se postaral australský filmař Justin Kurzel který světu nadělil drama Macbeth (2013) a filmovou adaptaci Assassin’s Creed (2016). Scénář zpracoval na Oscara nominovaný Zach Baylin (Král Richard: Zrození šampiónek).

Dále hrají Jurnee Smollett, Alison Oliver, Odessa Young, Marc Maron, George Tchortov, Sebastian Pigott a Bradley Stryker.

Ve vybraných amerických kinech od 6. 12. 2024, na oznámení o české premiéře čekáme.