Pokud jste fanoušci hororových sci-fi klasik jako Věc (1982) a Invaze zlodějů těl (Invasion of the Body Snatchers), mohla by se vám zamlouvat nadcházející jihokorejská seriálová novinka od Netflixu, která ponese název Parasyte: The Grey. Sérii si vzal pod palec Yeon Sang-ho, kterému vděčíme za vynikající zombie horor Vlak do Pusanu (2016). Na světě už každopádně máme i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na podivné mimozemské parazity, jejichž zálibou je lézt lidem do hlavy. Jakože doslova. Jakmile parazit pronikne do mozku, bude moci daného nešťastníka nejenom ovládat, ale také měnit jeho podobu. A většinou to žádný hezký pohled není. Proti těmto nebezpečným vetřelcům proto vytáhne do boje speciální skupina jménem Team Grey. Na scénu také přichází dívka Su-in, u níž podmanění jejího těla mimozemskou havětí neproběhne podle plánu. Seriál bude vycházet z mangy Parasyte, kterou vytvořil Hitoshi Iwaaki. 

Yeon Sang-ho má už se seriálovou tvorbou značné zkušenosti, podílel se například na tvorbě titulů jako Peklo (2021) a Pozůstala z letošního roku. Na scénáři spolu s ním pracoval i Ryoo Yong-Jae (Papírový dům: Korea). V seriálu se objeví herci jako Koo Kyo-hwan, Jeon So-nee, Jung Hyun Lee a další.

Seriál bude na Netflixu premiérovat 5. 4. 2024.