Akční thrillery, které se odehrávají kdesi na Blízkém východě, bychom čekali spíše od západní produkce, ovšem jeden takový nám hodlá nadělit i Jižní Korea. Snímek Ransomed natočil Kim Seong-hun, filmař, který je jedním z tvůrců velice povedeného seriálu Království zombie (2019). Na oficiální trailer se tak můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na jihokorejského diplomata na Blízkém východě, který jednoho dne obdrží šifrovanou zprávu od kolegy, jenž se stal obětí únosu. Šokující na tom mimo jiné je i to, že onen kolega byl dlouhou dobu považován za mrtvého. Diplomat se proto rozhodne vydat se na řádně riskantní záchrannou misi, která ale samozřejmě nepůjde úplně podle plánu. 

K jeho opravdu velkému štěstí ale narazí na jednoho z místních taxikářů, který je čirou náhodou také Korejec. Oba dva se tak budou muset naučit spolupracovat a vydat hluboko do srdce Libanonu, aby mohli uneseného nešťastníka najít a zachránit.

Podle upoutávky se evidentně můžeme těšit na řádně napínavou podívanou, se kterou už má Seong-hun značné zkušenosti. Kromě výše zmíněného Království zombie je také zodpovědný za thriller Až na doraz (2014), díky kterému si ho všimli i na západě. Tak snad se máme na co těšit.

Kromě již zmíněných titulů nám Kim Seong-hun nadělil také snímky jako Teoneol (2016) a Království zombie: Ashin ze severu (2021). Ve snímku si zahrají herci jako Ha Jung-woo, Ju Ji-hoon, Anas El Baz a Nisrine Adam.

V Jižní Koreji bude snímek premiérovat 2. 8. 2023, k nám by se mohl dostat na VOD až o nějaký čas později.