Kromě dobrodružného dramatu The Mountain uvede letos Nový Zéland ještě jeden zajímavě vyhlížející film, tentokrát však o něco vážnější. Na světě tak máme trailer na snímek Ka Whawhai Tonu, ve kterém se objeví i známé tváře jako Temuera Morrison (Boba Fett: Zákon podsvětí) a Cliff Curtis (Avatar: The Way of Water). Na upoutávku se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede na Nový Zéland během roku 1864, tedy do období Maorských válek, kdy kmeny původního polynéského obyvatelstva čelily britským silám. Jednou z hlavních postav se stává patnáctiletý míšenec a voják Haki (Paku Fernandez), který je zajat maorskými odbojovými silami. Ty se právě připravují na poslední zoufalý vzdor proti moci britské imperiální armády. Chlapec měl být zabit, ale nakonec ho zachrání dospívající dívka jménem Kōpū (Hinerangi Harawira-Nicholas), která neochotně působí jako prostředník mezi kmenem a bohem války. Skrze tyto dva mladé hrdiny nám tak bude odvyprávěn příběh bitvy u O-Rākau, klíčového konfliktu mezi Brity a Maory. 

O režii se postaral Mike Jonathan, který pracoval především jako kameraman. Mezi jeho předešlé tituly patří například dokument Freezing Works (2015) a seriál Kairaakau (2016). Scénář si vzal na starost Tim Worrall (Stále jsme tady).

Dále hrají Jason Flemyng, Miriama Smith, Matariki Whatarau, Jack Barry, Taaroto Tuapiki, Te Rawhitiroa Bosch, Matia Mitai a Naatana Mika.

Na Novém Zélandu se snímek objeví 27. 6. 2024, o české premiéře zatím nemáme informace.