Studio Gravitas Ventures se pochlubilo oficiálním trailerem na nízkorozpočtovou sci-fi z Austrálie jménem Box: Metaphor, o kterou se postaral filmař Kevin Khachan. Na upoutávku se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na ženskou protagonistku (Kasia Stelmach), která je už několik let vězněna a mučena v železné krychli za zločin, jenž ve skutečnosti nespáchala. Nahlédnout bychom tak měli nejenom do jejího každodenního utrpení, ale také do dystopického světa, v němž je individualita systematicky utlačována. Podtitul filmu to zřejmě dává až příliš očividně najevo, ale jednat by se také mělo o metaforu na tíživá omezení, která uvalují utlačovatelské systémy, stejně tak by se mělo jednat o příběh vzdoru a odolnosti lidského ducha. Titul je taktéž popisován jako mix filmů Kostka (1997) a Útěk z Alcatrazu (1979). 

Výše zmíněný Kevin Khachan se postaral jak o scénář, tak i o režii, zodpovědný je například za horor Red Rabbit Lodge (2019).

Dále se ve snímku objeví herci jako Martin Cohen, Charlotte Coquelin, Lorry D'Ercole, Diane De Lacy, Jasmine Evans, Kloud Milas a Tessa Neilson.

Snímek dorazí na VOD již 6. 2. 2024.