Filmovými nadšenci zbožňované studio A24 nám na konci příštího měsíce nadělí vcelku slibně vyhlížející hororovou podívanou, ve které partičku mladých lidí opět bláhově napadne, že vyvolávání duchů je skvělým a skoro až neškodným nápadem. Na nový oficiální trailer k filmu Talk to Me se můžete podívat výše.

Jak už nějaký čas víme, hlavní hrdinkou by se měla stát mladá žena jménem Mia (Sophie Wilde), které však před nějakou dobou zemřela matka. Což byla událost, ze které se ještě stále pořádně nevzpamatovala. Ta se jednoho dne rozhodne přidat se k podivuhodné zábavě jejích přátel, která zahrnuje jakousi mumifikovanou ruku. S její pomocí lze totiž kontaktovat svět zemřelých a spojit se s jeho přízraky. Člověk ale musí dávat pozor, aby se ruky nedržel příliš dlouho, jinak riskuje katastrofální následky. A přesně k těm samozřejmě také dojde. Svět živých tak začnou sužovat duchové, kteří žádné dobré úmysly mít nebudou. 

Aby mohli vyděšení vyvolavači duchů všechno napravit, budou k tomu muset opět využít sílu mumifikované ruky, která se zdá být určitou bránou mezi světy živých a mrtvých. Bez nějaké té krve se to ale samozřejmě neobjede. Přijít s kvalitní a řádně působivou duchařinou, která by dokázala diváky náležitě vyděsit, už v dnešní době není nic jednoduchého. Ale Talk to Me má potenciál být řádně kreativním dílem, který by se mohl zařadit mezi nejpovedenější horůrky letoška.

Nasvědčují tomu i dosavadní recenze, které snímek především chválily, mimo jiné také oceňují i pěkné praktické efekty, jež dodávají hrůze filmu tu správnou šťávu. Tak snad nás čeká řádně děsivé pokoukáníčko se vším všudy. 

O režii filmu se postarali bratři Danny a Michael Philippovi, kteří vlastní známý youtubový kanál RackaRacka, jenž do hororového žánru mnohokrát zabruslil, samozřejmě často s notnou dávkou humoru.

Kromě výše zmíněné Wilde se ve filmu objeví také herci jako Miranda Otto, Alexandra Jensen, Otis Dhanji, Marcus Johnson, Chris Alosio a Jodie Dry.

Oficiální premiéra je stanovená na 28. 7. 2023.