Netflix nám už za měsíc nadělí velice slibně vyhlížející samurajskou akci v animovaném stylu, která ponese název Blue Eye Samurai. Chystaný osmidílný seriál byl představen na nedávné online prezentaci Drop 01, přičemž venku už máme i první oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše.

Podobně jako třeba chystaná disneyovka Přání, tak i Blue Eye Samurai bude mixem 2D a 3D animace. A nevypadá to vůbec špatně. Je navíc zřejmé, že v seriálu hodně poteče červená, tudíž diváci mohou očekávat podívanou spíše pro dospělejší publikum. Těšit bychom se měli na klasický příběh o pomstě z Japonska. Hlavní hrdinkou se stává mladá žena jménem Mizu (Maya Erskine), která v upoutávce prozradí, proč se rozhodla vydat se na krvavou a nemilosrdnou cestu odplaty. 

Podle jejích slov z traileru se zdá, že do Japonska před lety dorazila čtveřice mužů ze západních zemí, přičemž jeden z nich její matku znásilnil. A Mizu se stala výsledkem jeho zločinu. Mladá bojovnice má proto jasno v tom, co musí udělat. Hodlá za každou cenu všechny čtyři muže vystopovat a dopřát jim krutou smrt.

Jak je ale z traileru zřejmé, bude se muset utkat i s hordou dalších nepřítel, kteří prahnou po jejím skonání. I kdyby na nás ale čekal klišé příběh, díky oné pěkné animaci se seriál zdá být vyloženou slastí pro oči. Tak snad se máme na co těšit. Příslib kvality každopádně může být i samotný showrunner. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou se totiž stal na Oscara nominovaný Michael Green, který se podílel na psaní scénáře ke slavným titulům jako Logan: Wolverine (2017) a Blade Runner 2049 (2017). Režii jednotlivých epizod si vzala na starost Jane Wu, který pracovala na animovaných seriálech jako Muži v černém (1997) a Jackie Chan Adventures (2000).

Dále v seriálu uslyšíme hlasy herců jako Randall Park, George Takei, Alain Uy, Cary-Hiroyuki Tagawa, Brenda Song, Darren Barnet, Christine Ko a Masi Oka.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 3. 11. 2023.