,,Když znáte své rodné místo, můžete nalézt mír v srdci.“

Přesně kolem této myšlenky se bude točit nový dokumentární film od Netflixu, který ponese název Found. Děj se bude točit kolem tří původně čínských dívek (Chloe, Sadie a Lilly), které byly adoptovány americkými rodinami. Dívky následně díky testům DNA zjistí, že jsou sestřenice. Proto se rozhodnou, že se společně vydají do vzdálené Číny, aby tam našly své pravé biologické rodiče. Během jejich cesty se tak mezi nimi utvoří přátelské pouto, které doplní to rodinné. 

Celý dokument si vzala na starost režisérka Amanda Lipitz, která je zároveň i teta jedné ze tří dívek. Ta oslovila společnost My China Roots, která se specializuje na pomoc ve vyhledávání ztracených rodinných příslušníků v Číně. S pomocí výzkumnice Liu Hao, jejíž osobní příběh přidává na empatii ke všem třem dívkám, se tak hlavní hrdinky obeznámí s tím, co se s nimi vlastně stalo. Dostanou se tak nejen do sirotčince, ze kterého se následně dostaly do USA, ale taktéž se konečně shledají se svou biologickou rodinou. Bude se tak jednat o již druhý dokumentární snímek režisérky, tím druhým byl film Step z roku 2017, který vyprávěl o dívčím stepařském týmu z Baltimoru. 

Na produkci dokumentu se podílí Anita Gou, Jane Zheng, Jenny Raskin a Jamie Schutz. Momentálně je film možné zhlédnout na amerických filmových festivalech, na Netflixu se ho dočkáme již 20. 10. 2021