Novozélandská herečka Rachel House je častou spolupracovnicí režiséra Taiky Waititiho, objevila se tak v jeho filmech jako Hon na pačlověky (2016), Thor: Ragnarok (2017) a Jeden gól (2023). Herečka se ale rozhodla zkusit to poprvé za kamerou, v rámci čehož nám letos nadělí svůj celovečerní debut jménem The Mountain. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Dobrodružné drama by se mělo zaměřit na trojici dětí, na které čeká velkolepá výprava na vrcholek sopky Mount Taranaki, v maorštině Taranaki Maunga. Z traileru to vypadá, že nás čeká vcelku milá a fajn podívaná pro celou rodinu, která svým stylem některé tituly z Waititiho filmografie připomíná. A samozřejmě je zde i mrkačka na Pána prstenů, protože jsme na Novém Zélandu. Podrobnější informace o ději zatím nemáme, ale to by se mohlo změnit s příchodem plnohodnotného oficiálního traileru, kterého bychom se mohli dočkat v následujících týdnech. 

Jak již bylo řečeno, pro Rachel House to bude režijní debut. Na scénáři spolu s ní pracoval ještě Tom Furniss.

Obsazení se skládá z herců jako Elizabeth Atkinson, Terrence Daniel, Reuben Francis, Fern Sutherland, Byron Coll, Troy Kingi, Sukena Shah a Terence Daniel.

Na Novém Zélandu bude film uveden 28. 3. 2024, tak doufejme, že se eventuálně dostane také k nám.