Pokud hledáte nějakou milou a nenáročnou podívanou, ke které by si mohla sednout celá rodina, v tom případě zkuste dát šanci nadcházející dobrodružné sci-fi jménem Crater. Disney se nedávno pochlubil oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do roku 2257, kdy kolonie na Měsíci už byly pro lidstvo zcela běžnou věcí. V rámci toho se na nich začnou rodit i děti, které nemají absolutně žádné zdání o tom, jaký je život na planetě Zemi, která se jim tyčí nad hlavami. Jedním z těchto dětí je i Caleb Channing (Isaiah Russell-Bailey), který vyrůstá na jedné z místních měsíčních těžařských koloniích. Po smrti otce ho ale čeká trvalé přemístění na jakousi vzdálenou planetu. Caleb však chce nejdřív uctít památku svého táty tím, že se vydá do tajuplného kráteru. K tomu ale bude potřebovat spojence. A přesně ty najde v podobě dalších dětí kolonie. 

Ke Calebovi se proto přidávají kamarádi Dylan (Billy Barratt), Borney (Orson Hong) a Marcus (Thomas Boyce). Připojí se k nim ještě i pozemšťanka Addison, kterou si zahraje Mckenna Grace, hvězda z posledních Krotitelů duchů (2021). Společnými silami tak ukradnou jeden z roverů a vydají se s ním vstříc tajům Měsíce. Ale jelikož jde stále ještě o děti, samozřejmě se neubrání potřebě dělat nějaké ty skopičiny, například zahrát si na povrchu Měsíce baseball.

Z upoutávky je ale zřejmé, že hladká cesta ke kráteru je rozhodně nečeká, čelit tak budou muset například meteorickému roji a možná i následkům z toho, že se v kolonii dopustili krádeže. Otázkou samozřejmě také je, co přesně se vlastně nachází v onom kráteru, do něhož se naši hrdinové vydali. A zda vůbec bude jejich riskantní výprava stát za to. 

O režii filmu se postaral Kyle Patrick Alvarez, který například točil epizody pro seriály jako Proč? 13x proto (2017) a Homecoming (2020). Scénář zas zpracoval John Griffin, který je tvůrcem poměrně povedeného mysteriózního seriálu Cesta ven (2022).

Dále se ve snímku dočkáme herců jako Hero Hunter, Jermaine McTizic, Tom Cain, Ashlan Rowan, Divyansh Yaduvanshi a Ken Knight.

Oficiální premiéra na Disney+ je stanovená na 12. 5. 2023.