Už na konci příštího měsíce do našich kin dorazí další Tiché místo, tentokrát v podobě prequelu s podtitulem První den, v němž se staneme svědky invaze hrůzostrašných vetřelců z vesmíru s extrémně vyvinutým sluchem. A studio Paramount se pochlubilo zbrusu novým oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

S návratem rodinky Johna Krasinskiho a Emily Blunt tentokrát nepočítejte, hlavní hrdinkou se totiž stane nová postava jménem Sam (Lupita Nyong'o), na kterou čeká nemilosrdný boj o život. Nejnovější upoutávka nám opět ukáže zkázu a chaos, který příchod smrtících emzáků způsobí. Sam tak bude muset v zamořeném New Yorku spojit síly dalším protagonistou jménem Eric (Joseph Quinn), s nímž se pokusí dostat se do bezpečí. A pokud to bude možné, tak co nejtišeji, což evidentně nebude vůbec jednoduché.

Z traileru to každopádně vypadá, že se můžeme těšit na další pořádnou dávku akce a napětí, tak snad to předešlým dvěma dílům nebude dělat ostudu. Hlavně budeme držet palce té kočičce, aby to celé přežila! 

Ze starých známých se ale vrátí Djimon Hounsou (Krvavý diamant), který ve druhém díle Tichého místa (2020) ztvárnil vůdce malé ostrovní kolonie. Scénář a režii si tentokrát vzal pod palec Michael Sarnoski, který v roce 2021 zabodoval se svým dramatem Pig.

Dále se můžeme těšit na herce jako Alex Wolff, Denis O'Hare, Cain Aiden, Jennifer Woodward, Jonathan Sparrow, Elijah Ungvary a Alexander John.

V českých kinech se snímek objeví 27. 6. 2024.