U netflixového Zaklínače dnes ještě chvíli zůstaneme, ovšem tentokrát zabrouzdáme do animovaných hlubin. Na začátku podzimu roku 2021 streamovací platforma oznámila, že chystá další anime film, který bude z drsného fantasy světa bělovlasého zabijáka potvor vycházet. Onen film se bude nazývat The Witcher: Sirens of the Deep, přičemž si ho opět vezme pod palec Studio Mir, které pracovalo také na prvním zaklínačovském anime snímku s podtitulem Vlčí sen (2021). Nedávno také vyšlo najevo, kdo se ve snímku stane jednou z hlavních postav. A je to někdo, koho budou fanoušci knižních předloh bezpochyby znát.

Jednou z primárních protagonistek by se totiž měla stát Essi Daven alias Očko, půvabná modrooká bardka, na kterou Geralt a Marigold narazili v povídce Trošku se obětovat. A vzhledem k tomu, že povídka se mimo jiné točí kolem podmořských tvorů jako mořské víly a rybolidé, tak se zdá, že snímek Sirens of the Deep by mohl být přímou adaptací celého příběhu. 

Na palubě už navíc máme herečku, která Essi propůjčí svůj hlas. Tou se stane Christina Wren, která se nejvíce proslavila za ztvárnění Carrie Farris, příslušnice vzdušných sil USA, ve filmech Muž z oceli (2013) a Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti (2016). Objevit by se měla i v nadcházejícím seriálu Army of the Dead: Lost Vegas od Zacka Snydera, v němž se po jejím boku objeví i Anya Chalotra (Yennefer).

Také se zdá, nahrávání s herečkou proběhlo již minulý rok v červnu, tudíž práce na snímku by měly jít podle plánu. A jelikož se má stát hlasem okouzlující bardky, samozřejmě se bude muset vytasit s jaksepatří slušným pěveckým talentem. Ten můžete každopádně sami posoudit, protože níže je dostupný hereččin cover písně Jolene od Dolly Parton, který produkci filmu poslala v rámci konkurzu. 

A když už jsme výše nakousli ty filmy o Supermanovi, nabízí se jedna zásadní otázka. Uslyšíme v chystaném anime i hlas Henryho Cavilla jakožto Geralta? Jak už dlouhou dobu víme, Cavill od netflixového Zaklínače odkráčel minulý rok na podzim. Sice ho ještě uvidíme v nadcházející třetí řadě původního seriálu, ale poté bude nahrazen Liamem Hemsworthem.

Zde je ale nutné připomenout, že nahrávací sezení pro anime už evidentně probíhala během léta a jara minulého roku, tudíž je zde rozhodně velká šance, že Geralta ztvární opět Cavill. Tedy samozřejmě za předpokladu, že snímek bude skutečně adaptací výše zmíněné povídky, ale je to poměrně dost pravděpodobné. Zatím ale není známo, kdy přesně se snímku na Netflixu dočkáme.