Herečka Maggie Gyllenhaal, kterou si můžeme pamatovat například z Temného rytíře (2008), kde ztvárnila roli Rachel, nám v roce 2021 nadělila svůj režisérský a scenáristický debut jménem Temná dcera. Ten byl nominován nejenom na tři Oscary, ale také na cenu BAFTA a dva Zlaté glóby. A jak se zdá, Gyllenhaal chce svůj talent za kamerou rozvíjet dál. Už totiž ví, na který projekt se vrhne příště. Herečka by měla zrežírovat remake Frankensteinovy nevěsty, slavného hororu z roku 1935, který je zároveň pokračováním Frankensteina (1931) od Jamese Whalea.

A když už jsme výše zmínili toho Temného rytíře, tak je také nutné dodat, že jednu z hlavních rolí ve filmu ztvární její herecký kolega Christian Bale. Natáčet by se mělo začít příští rok, tedy samozřejmě za předpokladu, že do té doby skončí stávka herců a scenáristů. Snímek by posléze měl vyjít na Netflixu

Zatím ovšem není známo, koho přesně si Bale ve filmu vlastně zahraje, bude to ale buď Dr. Frankenstein, nebo jeho světoznámé monstrum. Samotnou nevěstu by si zas měla zahrát Penélope Cruz (Volver), dále by se měl v obsazení nacházet také Peter Sarsgaard (The Batman).

Příběh původního snímku ze 30. let, jenž vychází ze slavné knižní předlohy od Mary Shelley, vypráví o Frankensteinově monstru (Boris Karloff), které zatouží po partnerce. A jeho stvořitel (Colin Clive) se mu tak jednoho dne ono přání rozhodne naplnit, čímž vznikne jeho „nevěsta“ (Elsa Lanchester). Pokud se má každopádně začít natáčet příští rok, ještě letos bychom se mohli dozvědět, kdo všechno se vlastně k hercům přidá. 

Podle serveru Production Weekly by se měl nadcházející snímek nazývat jednoduše Nevěsta (The Bride). Nutno také dodat, že v minulosti už už jeden pokus o vytvoření remaku na Frankensteinovu nevěstu proběhl, tehdy si měla titulní roli zahrát Angelina Jolie (Wanted), ovšem k ničemu takovému nikdy nedošlo. Tak doufejme, že talentovaná Gyllenhaal bude mít více štěstí.