Hugh Jackman už příští měsíc po letech vytasí své drápy jakožto Wolverine v očekávané komiksové jízdě s Ryanem Reynoldsem, v roce 2026 se s ním ale také dočkáme nové komedie jménem Three Bags Full: A Sheep Detective Movie, kterou pro nás připravuje Amazon MGM Studios.

Herec si zahraje ovčáka jménem George Hardy, který nade vše miluje své ovce a chová je pouze pro jejich vlnu. Každou noc jim navíc předčítá z knižních detektivek, kde se vyšetřují tajemné vraždy, přičemž si rád představuje, že mu ovce rozumí každé slovo. Sám ale netuší, že si to představovat vůbec nemusí, protože ovce mu skutečně rozumí, posléze se pak i dohadují mezi sebou, kdo mohl danou vraždu spáchat. Vše se ale změní jednoho dne, kdy je George za záhadných okolností nalezen mrtvý.

Jeho ovcím okamžitě dojde, že muselo jít o vraždu, zároveň se také domnívají, že vědí všechno o tom, jak ji vyřešit. Místní policista Tim Derry (Nicholas Braun) však nikdy v životě nevyřešil žádný závažný zločin, takže ovce usoudí, že tomu budou muset přijít na kloub samy, i kdyby to znamenalo poprvé opustit svou louku a čelit kruté realitě, že pravidla lidského světa nejsou tak jednoduchá, jak se může zdát z knih.

Hraný film bude vycházet ze známé knihy Three Bags Full: A Sheep Detective Story z roku 2005, kterou napsala Leonie Swann, u nás kniha vyšla pod názvem Glennkill – ovce vyšetřují.

Spolu s Jackmanem a Braunem jsou k filmu upsaní herci jako Emma Thompson (Hodně štěstí, pane Veliký), Nicholas Galitzine (Mary & George), Molly Gordon (Divadelní tábor), Hong Chau (Menu), Tosin Cole (Pán času), Kobna Holdbrook-Smith (Wonka), Conleth Hill (Hra o trůny) a Mandeep Dhillon (Po životě).

Snímek natočil Kyle Balda, který je jedním z režisérů úspěšného animáku Mimoni (2015) a jeho pokračování s podtitulem Padouch přichází (2022).

O scénář se postaral Craig Mazin, tvůrce seriálu Černobyl (2019) a jeden z tvůrců seriálové adaptace videohry The Last of Us (2023). Mazin je zároveň také jedním z výkonných producentů.

Snímek má vyjít do kin 20. 2. 2026, u nás to bude zřejmě o den dřív.