Na stanicích AMC+ a Sundance Now bude na začátku příštího měsíce premiérovat britská minisérie jménem The Suspect, na jejíž oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na chytrého a charismatického psychologa jménem Joe O'Loughlin (Aidan Turner), který se nedávno stal místním hrdinou. Zachránil totiž před sebevraždou mladého muže, který se hodlal zabít seskokem z budovy. Svou chvilku slávy si ale užíval jen krátkou dobu, protože následně si ho na stanici zavolá policie, které musí pomoci s vyšetřováním brutální vraždy mladé ženy jménem Catherine. Joe následně policii sdělí, že Catherine patrně spáchala sebevraždu, ovšem detektivka Riya Devi (Anjli Mohindra) se dozví skutečnost, která Joeově teorii příliš nenahrává. 

Catherine totiž bývala jednou z jeho pacientek, což byla ovšem informace, kterou Joe policii nesdělil. Detektivka Devi na to přišla až poté, co Catherinin byt prohledala. A rázem se z veřejného hrdiny stává hlavní podezřelý. Detektivka Devi a její kolegové jsou tak přesvědčeni, že Joe má ve vraždě prsty, ovšem stále nemohou najít žádný pořádný usvědčující důkaz.

Joe zas na druhé straně považuje ono podezření za absurdní, přičemž se domnívá, že něj někdo záměrně ušil boudu. Kde ale vězí pravda? Opravdu Joe svou pacientku zavraždil? Nebo bude všechno nakonec úplně jinak?

Minisérie tak vychází ze stejnojmenného bestselleru z roku 2004, který napsal Michael Robotham

O režii jednotlivých epizod se postarali James Strong a Camilla Strøm Henriksen. Scénář zpracoval Peter Berry, který se také podílel na tvorbě sérií jako Zen a Gangs of London.

Dále se v minisérii objeví herci jako Shaun Parkes, Sian Clifford, Camilla Beeput, Adam James, Bobby Schofield, Tom McKay, Imogen Daines, Tara Lee a Bronagh Waugh.

Oficiální premiéra na AMC+ a Sundance Now je stanovená na 3. 11. 2022.