Za necelý měsíc tu máme film Monster Hunter, Netflix začal pracovat na Resident Evil seriálu a k tomu ještě plánuje něco se značkou Assassin's Creed. Navíc HBO nedávno oficiálně potvrdilo vznik seriálu podle The Last of Us. Proč ale nezkusit něco jiného a nepodívat se spíše na historii videoher? Na scénu totiž přichází biografický film Tetris, ve kterém dostal hlavní roli Taron Egerton!

Toho můžete znám především ze série Kingsman, kde si zahrál postavu Eggsyho, nebo dalšího biografického filmu Rocketman, ve kterém hrál Sira Eltona Johna. V obou těchto rolích předvádí skvělý herecký výkon a tak není divu, že si ho režisér Jon S. Baird vybral do svého filmu Tetris.

V něm Egerton ztvární holandského video herního designéra Henka Rogerse, který sehrál stěžejní roli ve sporu o autorská práva Tetrisu. To bude i hlavní náplní filmu, jelikož snímek pojednává o historii právní bitvy, která se uskutečnila v osmdesátých letech minulého století z důvodu otázky autorského práva právě na logickou hru Tetris.

Celý film je financován a produkován společností Matthew Vaughn's Marv Films (producentem snímku je Matthew Vaughn) společně s Leonard Blavatnik's AI Film. Čím blíže jsme začátku natáčení, tím více se nám na internetu objevuje informací. Jednou z nich je například to, že do produkce filmu se nějakým způsobem zapojila společnost Apple.

Přečtěte si také: CD Projekt RED chystá hraný film ze světa Cyberpunku

Podle informací, se kterými přišel režisér Jon S. Baird, by mělo v brzké době dojít k dokončení obsazení, jelikož se podle všeho připravuje na natáčení, jež by mělo začít již začátkem prosince/decembra. Tak snad brzy dorazí informace ohledně obsazení role ruského softwarového inženýra Alexeje Pajitnova a britských podnikatelů Roberta a Kevina Maxwella.