V rámci akce Tudum z minulého roku jsme se dočkali krátkého teaser traileru na akční thriller The Mother, v němž si hlavní roli drsňácké maminky zahraje Jennifer Lopez. Nyní nám Netflix konečně nadělil také plnohodnotný oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Jak už víme, příběh se zaměří na zkušenou agentku FBI (Lopez), jejíž poslední mise však nešla úplně podle plánu. Nyní po ní pase mocný zločinecký syndikát, který se rozhodně nebude bát jít přes mrtvoly. S tím se pojí jeden velký problém. Naše hrdinka se totiž čerstvě stala matkou. A i ona si posléze uvědomí, že její dítě by s ní nikdy nemělo normální a klidný život. Její kolegové z FBI jí proto dítě odeberou a dají jiné rodině, aby mohlo žit v klidu a bezpečí. Lopezina postava se zas rozhodne žít v izolaci, stále ale počítá s tím, že její nepřátelé si pro ni mohou přijít každou chvíli. Jak léta plynou a naše hrdinka se otužuje na samotce v lesích, z její dcery vyroste mladá žena, kterou nemusí nic trápit. To se ale jednoho dne změní. 

Agentčinu dceru jednoho dne unesou členové syndikátu, který se hodlá pomstít. V rámci toho se proto hrdinka rozhodne po letech vyjít ze svého úkrytu, aby ji zachránila. Problém je však ten, že přesně s tím prohnaní padouši počítali. Opět ale kriticky podcení její bojové dovednosti, v rámci čehož se agentce podaří svou dceru zachránit.

Jelikož si ale pro obě míří horda ozbrojenců, tak na nějaké radovánky je ještě brzy. Společně se tak vydávají na nebezpečnou cestu, která bude plná svištění kulek, výbuchů a bojů s noži. Agentka sice čelí ohromné přesile a nepřátelé si pro ni jdou ze všech stran. I tak se ale bude se všemi bít jako lvice, která nedovolí, aby jejímu lvíčeti někdo ublížil. 

O režii se postarala novozélandská filmařka Niki Caro, která je například zodpovědná za velice povedené drama Pán velryb (2002). Na scénáři zas pracovali Andrea Berloff, Misha Green a na Oscara nominovaný Peter Craig, který se podílel na psaní snímků z minulého roku jako The Batman a Top Gun: Maverick.

Dále se ve snímku objeví herci jako Gael García Bernal, Joseph Fiennes, Omari Hardwick, Paul Raci, Yvonne Senat Jones, Jesse Garcia a Lucy Paez.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 12. 5. 2023.