V Berlíně před nějakým časem začalo natáčení nového a hvězdně obsazeného akčního thrilleru jménem Control, který bude vycházet z podcastu Shipworm od Zacka Akerse a Skipa Bronkieho.

V hlavní roli zde uvidíme Jamese McAvoye (Skleněný), který si zahraje ztrápeného doktora Conwaye. Ten se jednoho rána probudí a zjistí, že v hlavě slyší jakýsi tajemný hlas. Ten bude následně doktorovi, jenž začne zpochybňovat svůj zdravý rozum, dávat různé příkazy. Všechny ale bude muset splnit, protože jinak by to mělo zničující následky.

K filmu se také nedávno připojila oscarová Julianne Moore (May December), která má ztvárnit klíčovou postavu, s níž se bude muset doktor potýkat. Se vší pravděpodobností jí tudíž bude patřit onen hlas, který doktora trápí. 

O režii filmu se postará německý filmař Robert Schwentke, mezi jehož známé tituly patří například romantické drama Zakletý v čase (2009) akčňák Red (2010) a sci-fi Rezistence (2015). Mezi jeho poslední snímky patří akční titul Snake Eyes: G.I. Joe Origins (2021), který se ale věru moc nepovedl, tak snad to zde bude o několik tříd lepší.

Schwentke si kromě režie vzal pod palec také scénář, na němž ještě pracovali Andrew Baldwin (Invaze), Zack Akers (Limetown) a Matthew Wilder (Za zrcadlem). Na výrobu snímku dále dohlíží společnosti StudioCanal a The Picture Company.

Dále se ve snímku objeví herci Sarah Bolger, Nick Mohammed, Jenna Coleman, Rudi Dharmalingam, Kyle Soller, August Diehl a Martina Gedeck.

Zatím není známo, kdy přesně se filmu vlastně dočkáme, ale odhadem by to mohlo být někdy v první polovině příštího roku.