Netflix se tento měsíc chystá vydat akční seriál Noční agent, který bude vycházet podle stejnojmenné knižní předlohy z roku 2019 od spisovatele Matthewa Quirka. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na mladého agenta FBI Petera Sutherlanda (Gabriel Basso), kterému jistého dne jedna jízda v metru změní celý život. Všimne si totiž, že neznámý muž umístil pod jedno ze sedadel batoh, přičemž následně z vagónu vystoupil. A to samozřejmě nevěstí vůbec nic dobrého. Peterovy obavy se naplní ve chvíli, kdy zjistí, že v batohu je skutečně bomba. Naštěstí se mu ale včas podaří všechny lidi z vagónu dostat ven před samotným výbuchem, což z něho rázem udělá hrdinu. V rámci toho se dočká povýšení přímo u FBI, což znamená, že může začít pracovat uvnitř Bílého domu. Ke svému zklamání ale zjistí, že v terénu už působit nebude, protože bude muset pouze hlídat nouzový telefon, který téměř nikdy nezazvoní. 

Telefon slouží pro tajný program jménem Noční akce, jehož členové, tedy Noční agenti, plní pro FBI speciální mise a úkoly. Během jedné noci ale k Peterově překvapení telefon skutečně zazvoní. A na druhé straně je samozřejmě někdo, kdo urgentně potřebuje pomoc. Tudíž Peter, kterému to věčné posedávání nad haldou papírů už určitě lezlo krkem, se rozhodne vzít věci do vlastních rukou.

To ještě ale netuší, že se vrhá do mnohem větší a nebezpečnější hry, ze které bude velice těžké se vymotat. FBI nedávno přišlo o dva agenty, přičemž se zdá, že za nitky tahá někdo přímo uvnitř Bílého domu. Peter tak následně dostane za úkol chránit ženu jménem Rose Larkin (Luciane Buchanan), která mu onu noc zavolala. Společně tak budou muset čelit neznámé hrozbě, která stále více narůstá na síle. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal Shawn Ryan, který světu například nadělil úspěšný krimi seriál Policejní odznak (2002). O režii jednotlivých epizod se postaral Seth Gordon, který stojí za filmy jako Šéfové na zabití (2011) a Pobřežní hlídka (2017).

Dále se v seriálu představí herci Hong Chau, D.B. Woodside, Enrique Murciano, Eve Harlow, Sarah Desjardins, Fola Evans-Akingbola, Phoenix Raei a Andre Anthony.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 23. 3. 2023.