Mnozí znají režiséra Neila Marshalla především díky filmům jako Soudný den, Centurion a Hellboy z roku 2019, nicméně znalci jeho filmografie vědí, že se jedná především o milovníka hororového žánru. Však to byl právě on, kdo nám v roce 2005 nadělil snímek Pád do tmy, který je považován za jeden z nejznámějších a nejlepších hororů nultých let. A už brzy nám tak tento britský tvůrce nadělí další hrůznou podívanou se strašlivými monstry, která bude navíc okořeněná pořádnou akcí. Těšit se tak můžeme na snímek The Lair, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se tak zaměří na Kate Sinclair (Charlotte Kirk), letkyni RAF, jejíž stíhačka je sestřelena uprostřed nebezpečných plání Afghánistánu. Kate se tak následně pokusí najít útočiště v nedalekém bunkru. 

Nedlouho po vstupu ale zjistí, že větší šance na přežití bude mít nakonec možná přece jenom venku, protože v útrobách bunkru se nacházející jakási hrozivá monstra, která prahnou po krvi. Zdá se tak, že jsou výsledkem nebezpečných experimentů, jejichž účelem bylo vyvinout mocnou biologickou zbraň. A i přestože se Kate nakonec podaří dostat se zpátky na základnu, spolu s ostatními vojáky se shodne na tom, že se zamořeným bunkrem musí něco udělat.

Po zuby ozbrojená speciální jednotka britských vojáků se tak vydává do jeho hlubin, ze kterých stoprocentně nevyjdou všichni živí. 

Marshall se tak postaral jak o režii, tak i o scénář. Dále si ve snímku zahrají také herci jako Jonathan Howard, Jamie Bamber, Tanji Kibong, Leon Ockenden, Mark Strepan, Hadi Khanjanpour, Harry Taurasi a Adam Bond.

Oficiální premiéra je stanovená na 28. 10. 2022.