Už příští týden bude na Netflixu premiérovat docela slušně vyhlížející španělský survival thriller jménem Uprostřed ničeho, jenž se nedávno pochlubil plnohodnotným trailerem. Podívat se na něj můžete výše.

Jak už o července víme, snímek nám nabídne řádně klaustrofobní podívanou, v níž se hlavní hrdinkou příběhu stane žena jménem Mia (Anna Castillo). Ta se rozhodne spolu se svým partnerem Nicem (Tamar Novas) prchnout ze země, kterou sužuje válka, totalitní vláda a zhoršující se přelidnění. Jejich útěk ale rozhodně nebude hladký. A jak nám nejnovější trailer ukáže, oba dva jsou nakonec rozděleni. Mia se následně ocitá sama v dopravním kontejneru nákladní lodi, která se chystá vydat na cestu přes moře.

Během velice kruté bouře však kontejner, ve kterém se ukrývá, spadne přes palubu. Následně zjistí, že se ocitla sama uprostřed moře, přičemž na obzoru není žádná pevnina. Nico ji sice kontaktuje přes telefon a slíbí jí, že ji najde a zachrání. Ale je vůbec něco takového možné? A i kdyby se mu podařilo kontejner nalézt, zachránil by svou milou včas?

Nejenže totiž Mia nemá žádné jídlo ani pití, ale navíc je v posledním měsíci těhotenství. Nemluvě také o tom, že do kontejneru se pomalu dostává mořská voda. Mia proto bude muset vynaložit veškeré úsilí, aby mohla zachránit jak svůj život, tak i život svého dítěte. 

O režii filmu se postaral Albert Pintó, který točil epizody k seriálům jako Papírový dům (2017) a Holky z červeného gauče (2021). Scénář si vzali na starost Indiana Lista, Ernest Riera a Seanne Winslow.

Snímek bude na Netflixu premiérovat 29. 9. 2023.