Fanoušci jihokorejské kinematografie, zbystřete! Netflix příští měsíc uvede slibně vyhlížející titul jménem Uprising, na jehož scénáři se podílel talentovaný Park Chan-wook, režisér Old Boye (2003) a dalších filmů o pomstě. Streamovací služba již vydala i oficiální trailer, který si můžete pustit výše.

Snímek nás zavede do dynastie Čoson, posledního císařského období v korejské historii. A to během bouřlivé poválečné doby. Sledovat tak budeme životní cestu dvou přátel z dětství, z nichž se stali protivníci. Prvním je Cheon Yeong (Gang Dong-won), otrok s pozoruhodnými bojovými dovednostmi, druhým zas jeho pán Jong Ryeo (Park Jeong-min), jenž patří do nejvlivnější vojenské rodiny dynastie. Dva přátelé, kteří spolu vyrostli, se tak po válce znovu setkávají. Tentokrát ale jako protivníci na znepřátelených stranách.  

O režii se postaral Kim Sang-man, který má za sebou celovečerní tituly jako Girl Scouts (2007) a Midnight F.M. (2010). Kromě Chan-wooka, který je i jedním z producentů, se na scénáři dále podílel i filmař Shin Chul.

Dále se ve snímku objeví herci jako Cha Seung-won, Jung Sung-il, Jin Seon-kyu a Kim Shin-rock.

Na Netflixu od 11. 10. 2024.